pasazer13 Posted August 21, 2018 Report Share Posted August 21, 2018 Cześć Wszystkich, Chciałbym zamienić kartę MSI GeForce GTX 1050Ti 4GB LP na kartę o porównywalnej mocy, z tym że potrzebuję Radeona. Dopłacę do RX 470 / 570. Kartę kupiłem 25/05/2017r (gwarancja 36 miesięcy od daty zakupu). Karta w żaden sposób nie była katowana, przegrałem kilkanaście godzin w GTA V i to w zasadzie wszystko. Karta działa na Mac OS, oczywiście ze sterownikami od NVIDA. Jedynym problemem jest dźwięk po HDMI / DisplayPort, u mnie działał tylko z voodoohda. Korzystałem jednak z AppleALC, bo głośniki miałem podpięte do audio na płycie. Specyfikacja karty -> https://pclab.pl/news72008.html . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maidenman Posted August 21, 2018 Report Share Posted August 21, 2018 A jeśli można zapytać, dlaczego zmieniasz? Właśnie przez ten dźwięk? Niestety karty serii 10XX mają problem z dźwiękiem po HDMI na macOS. Na VoodooHDA dźwięk działw zarówno przy HDMI i DisplayPort, a jeśli ktoś chce używać AppleALC, to jedynym rozwiązaniem jest użycie portu DisplayPort. Ja kupiłem w Komputroniku przejściówkę za 23zł z DP -> HDMI i wszystko działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasazer13 Posted August 21, 2018 Author Report Share Posted August 21, 2018 Ja używam tylko DP, aczkolwiek dźwięku i tak nie mogłem odpalić.Tak naprawdę to nie potrzebowałem dźwięku po DP/HDMI, więc za długo też nie walczyłem A sprzedaję bo chciałbym zacząć zabawę z Final Cut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maidenman Posted August 21, 2018 Report Share Posted August 21, 2018 Aha, rozumiem pasazer13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts