Jump to content
Sign in to follow this  
De3ny

E6430 wykrzacza obraz po podłączeniu HDMI (Mojave)

Recommended Posts

Witajcie,
przy próbie podłączenia monitora do Dell E6430 za pomocą kabla HDMI-DVI i wciśnięciu FN + F8, ekran na chwilę gaśnie, po czym na monitorze uzyskuję wykrzaczony obraz w postaci pomarańczowych linii i czarnego tła, bez rozróżnienia elementów biurka. Próbowałem wgrywać różne wersje BIOS-u, nic to nie dało, dograłem fix HD4000 i HDMI, wrzuciłem Lilu i WhateverGreen, również nic to nie pomogło. Laptop po opadnięciu klapy, usypia się normalnie i wstaje z dobrym ekranem, nie muszę odcinać mu źródła zasilania i uruchamiać na nowo. Czy to wina kabla i nie może być HDMI-DVI i należy podłączyć HDMI-HDMI?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Próbowałem startować z podpiętym. Odpala i wysypuje się po załadowaniu kextów, przy próbie ładowania systemu. Dziś podpiąłem kabel HDMI-HDMI 2.0 pod TV i działa świetnie. Jedyne czego nie mogę uruchomić to rozdzielczość 3840 x 2160, bo obraz się wykrzacza, 1080p działa prawidłowo. Da się na HD4000 uruchomić te 4K2K?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.