marsonpl Posted October 7, 2018 Report Share Posted October 7, 2018 Witajcie Chcę kupić laptopa pod hackintosha. Do wydania mam 2500 - 3000 zł max, matryca 15'' - 17'' co polecacie? Najpierw myślałem o kupnie macbooka ale patrząc po cenach to nijak mi się nie kalkuluje. Ważne jest dla mnie aby chodziło wifi albo, żeby laptop pozwalał na instalację dowolnej karty wi-fi, żebym mógł ją wymienić na kompatybilny model. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piker Posted October 7, 2018 Report Share Posted October 7, 2018 Używany MBP Retina z 2013 będzie lepszy niż jakikolwiek Hack. Laptopy to rzeźbienie w g...linie i nigdy nie jest w stu procentach kompatybilnie. pasazer13 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted October 8, 2018 Report Share Posted October 8, 2018 Retiny 2012 i 2013 są mocno awaryjne, do tego matryce na których odłazi warstwa odblaskowa i zostają powidoki. Jak już celować w tym budżecie to niezabijalny 15" model MID 2012 nie retina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JEDI_V Posted October 9, 2018 Report Share Posted October 9, 2018 Ktos przygladal sie pod wzgledem hacka modelom Huawei Matebook X? Sprzet wykonany rewelacyjnie, na oko wnetrze kompatybilne z mac os. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estrax Posted October 9, 2018 Report Share Posted October 9, 2018 Owszem, ten Matebook X wygląda ładnie, ale: - WiFi (Intel 8275, aka Intel 8265 rev 78 po rebrandzie) wlutowane w mobo + whitelista w UEFI - throttluje nawet przy przeglądaniu neta - skopane tablice ACPI, trzeba się narzeźbić, by to zaczęło stabilnie działać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts