Jump to content
Sign in to follow this  
Sniezu

Mam problem z instalacją High Sierra 10.13 (nowicjusz)

Recommended Posts

10.13 tzn wiem potem pobrałem ze strony nvidia

Mam tez aktualizacje systemu ale gdy ja robię to chyba przez ten boot wyrzuca mi ją

 

Dokładna wersje podam o 20 dopiero wtedy będę w domu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tą mqm tylko po wyjęciu pendrive i próbie uruchomienia bez

Jakbyś mógł to bądź dostępny właśnie koło 20:30 siądę przy tym i na bieżąco będę pisać a jak na razie to tylko twoje obiekcje są trafne

Zmień sobie tą Theme od Clovera, ta jest okropna. hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moja wersja:

I nie zniknęło mi jeszcze
boot Mac OS install preboter from preboot
Nie wiem co z tym zrobić

Dodam, że w clover Configurator kliknąłem mount partition (SSD) potem wpisałem hasło a następnie open partition i tak wkopiowałem EFI z pendrive po czym zresetowałem komputer i dalej "missing system".

post-12246-0-34697600-1548964646_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okej zrobię tak tylko jak startowałem z tego ssd to w połowie ładowania pasku pod logiem apple to resetował się w połowie i czarny ekran był tylko jeśli to coś ma pomoc

Musisz kliknąć w "Wersja 10.13.6" to pojawi się numer wersji.

Jest ich obecnie dosyć sporo. Ale jak pojawia się update to znaczy że nie masz aktualnej High Sierryo.

OK, ale to chyby nie takie ważne obecnie.

 

Jak masz "missing system" to znaczy komp nie wie, z czego ma startować.

Na początek odłącz wszystkie dyski poza tym 60 GB z macOS, -USB też. Później je podepniesz.

W czasie startu wejdź do BIOS i zobacz kolejność startu.

I teraz niestety trzeba wszystkie opcje wypróbować, bo będzie tego więcej i różnie mogą się nazywać.

Na przykład coś z UEFI system albo macOS.

Po kolei przetestować, to jedna musi startować.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okej, dziękuje jeszcze robie aktualiacje sierry ale już widzę, że jest coś nie tak gdy ja robie to po 1/3 komputer się resetuje pojawiają się linijki i kasuje się odnowa. Instalacja mac mojave może pomogłaby ?

 

Teraz znowu się bootuje w taki sposób, że załącza się instalacja ale nie da się jej zrobić i ręcznie muszę wybierać z systemu

W sekcji Boot opcja Timeout to jak długo się menu pokazuje, u góry Default Boot Volume nastawiasz nazwę twojego dysku, a więc System to był.

Wtedy wszystko działa automatycznie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam

Też mam problem z instalacją tego systemu :(

Mój testowy sprzęt to:

P5Q Pro

Xeon 3.16Ghz

10GB DDR2 667

club3d Radeon R9 270 2GB

i przedinstalacja dochodzi do 65-70% i czarny ekran, wydaje mi się że próbowałem już wszystkiego i nie daję rady :(

Bardzo proszę o jakieś rady 😊

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.