piodes Posted March 7, 2019 Report Share Posted March 7, 2019 Witajcie - jak zaktualizować kext'y dla karty RX580 Nitro+? Co i gdzie wgrać na partycję EFI? Aktualnie wrzuciłem starą kartę by do Was napisać i by wgrać kexty. Z góry dziękuję pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Najrad Posted March 7, 2019 Report Share Posted March 7, 2019 karta powinna startować sama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mje Posted March 7, 2019 Report Share Posted March 7, 2019 Najnowszy Lilu oraz Whatevergreen i karta rusza od strzała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piodes Posted March 7, 2019 Author Report Share Posted March 7, 2019 Dobra zrobiłem podmiane tych kextów zzmiana karty i zobaczymy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piodes Posted March 7, 2019 Author Report Share Posted March 7, 2019 No i masz ci babo placek - po zaktualizowaniu tylko tych kextów przechodzi pierwszą część uruchamiania się systemu od clovera poprzez jabuszko i pasek postępu ale gdy tylko ma przeskoczyć juz na ekran z czarnego do interfejsu graficznego słyszę pik i reset kompa. Windows działa super wykrył kartę lecz i tak zainstalowałem najnowsze drivery pod win 10 Co mam zrobić jeszcze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
javazlaz Posted March 7, 2019 Report Share Posted March 7, 2019 Wszystkie Injecty dla GPU w configu Clovera wyłączone? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piodes Posted March 7, 2019 Author Report Share Posted March 7, 2019 Javazlaz - sprawdze dzięki - dam znać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
javazlaz Posted March 7, 2019 Report Share Posted March 7, 2019 A przede wszystkim uruchom macOS w trybie verbose i sprawdź w którym momencie się wykrzacza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mje Posted March 7, 2019 Report Share Posted March 7, 2019 Coś Ci sie gryzie w configu, ja mam czysciutki config.plist do tego najnowsze Lilu + WEG i RX 590 Nitro + rusza bez zajakniecia. Podrzuc swoj config na poczatek i daj screena wszystkich kextow jakie uzywasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts