Jump to content
Bartesss

Dell M3800 - HD4600 - Problem z pełnym 4K

Recommended Posts

Witam

Mam problem z uruchomieniem pełnej rozdzielczości w Dell M3800 (działa niższa rozdzielczość) na pełnej mam black sreen, podczas zmiany jasności ekran na chwilę się pojawia po czym znowu jest czarny. Dobrze że chociaż na chwilę coś widać aby można było ustawić mniejszą rozdzielczość.

Akceleracja HD4600 odpalona przy pomocy Hackintool. VRAM prawidłowy 1536MB

Czysto w SSDT, DSDT, patchach i kextach pod względem iGPU przy tworzeniu patcha Hackintoolem

Czy możecie podpowiedzieć co mogę z tym fantem zrobić... 

Mam wrażenie że jest problem z Framebuffer'em a dokładniej z StolemMemorySize... jest 64... a ustawiałem na 128 lub na 160 MB, to samo w biosie...

Dzięki za wszelkie wskazówki i pomoc

 

Zrzut ekranu 2019-05-17 o 23.22.26.png

Zrzut ekranu 2019-05-17 o 23.22.35.png

Zrzut ekranu 2019-05-17 o 23.22.42.png

Zrzut ekranu 2019-05-17 o 23.22.49.png

Zrzut ekranu 2019-05-17 o 23.22.56.png

Zrzut ekranu 2019-05-17 o 23.24.14.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

To co mi się rzuciło jako pierwsze, to błędna identyfikacja. Masz ustawione MBP11,2 - to był model MBP MID 2014 - który miał HD4600 i GForce. Natomiast lepiej by pasowała MBP11,4 lub MBP11,5 to modele które nie miały dGPU a samą HD4600 z retiną.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.