Jump to content
Sign in to follow this  
selphy

Pytania po instalacyjne

Recommended Posts

Mam zainstalowany najnowszy system Mojave, wszystko działa pięknie, ale mam do Was pytania.

Co należy zrobić po zainstalowaniu systemu, aby był on jak najbardziej stabilny ? Czy modyfikacja DSDT wystarczy ?

Czy z poziomu macOS jest możliwość zarządzania uruchamianiem komputera ? To znaczy przy włączeniu listwy zasilającej, komputer sam się załącza na kilka sekund i wyłącza, potem dopiero można go włączyć normalnie. Tak się dzieje za każdym razem. W biosie nie znalazłem opcji odpowiedzialnej za to. Zmieniłem zasilacz na mocniejszy, bo pierwotnie myślałem że to może być kwestia tego, ale nic to nie zmieniło.

Ostatnie, jak wyłączyć opcję aby Dock nie pokazywał się po najechaniu tam gdzie jest schowany w czasie korzystania z VMware ?

 

Edited by selphy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cytat

Czy z poziomu macOS jest możliwość zarządzania uruchamianiem komputera ? To znaczy przy włączeniu listwy zasilającej, komputer sam się załącza na kilka sekund i wyłącza, potem dopiero można go włączyć normalnie.

Nie ma to żadnego związku z mac tylko z ustawieniami Biosu.

Cytat

Co należy zrobić po zainstalowaniu systemu, aby był on jak najbardziej stabilny ? Czy modyfikacja DSDT wystarczy ?

Nikt Ci nie powie co masz zrobione i co trzeba jeszcze zrobić. Czarodzieje nie istnieją. Trzeba zrobić USB, EC, w zależności od maszyny PM dla procesora i pewnie znajdzie się jeszcze kilka mniej istotnych rzeczy. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 godziny temu, reyder napisał:

Nikt Ci nie powie co masz zrobione i co trzeba jeszcze zrobić. Czarodzieje nie istnieją. Trzeba zrobić USB, EC, w zależności od maszyny PM dla procesora i pewnie znajdzie się jeszcze kilka mniej istotnych rzeczy.

Mam świeżo zainstalowany system, wszystko działa na pierwszy rzut oka, wifi, audio, jeszcze nie miałem czasu na kompletną konfigurację. Mam zastrzeżenia co do ładowania się systemu, w połowie ładowania paska uruchamiania macos, pojawiają się różowe poziome paski na górnej części ekranu, monitor na moment wygasa i wraca do normalnej pracy, po czym zaraz pojawia się okno logowania.  Procesor 9700K, ustawiłem w cloverze jako 0x0705

Edit: Paski przy bootowaniu usunięte, WEG 1.3.1 załatwia sprawę. Do tego konfiguracja usb i myślę, że tyle wystarczy.

Edit2: Sprawdziłem DSDT.aml i nie było żadnych błędów, tylko ostrzeżenia, więc zostawiłem bez zmian. Skorzystałem natomiast z tego, https://www.insanelymac.com/forum/topic/338450-populating-system-information-pci-via-configplist-using-hackintool/

Do tego konfiguracja usb i myślę, że tyle wystarczy.
 

Edited by selphy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.