Najrad Posted September 27, 2019 Report Share Posted September 27, 2019 Potrzebuję przenieść "idealnie" dane z Clovera do OpenCore. Chodzi jedynie o dane wrażliwe, wszystkie numery identyfikujące mój sprzęt. OpenCoreConfiguratorem skopiowałem te numerki, co do których miałem pewność, ale niestety nadal to nie wszystko, bo legalnie zakupiony soft żąda aktywacji. W ostateczności to zrobię ( ale dopiero po pełnej przesiadce na OC) niemniej chciałbym potestować OC już pod kątem pracy w FCPX. Wersja 0.5.0 już nie jest dev.prev. więc można próbować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mje Posted September 27, 2019 Report Share Posted September 27, 2019 (edited) Z lewej strony masz cały config seriali z OpenCore, a z prawej masz Clovera, może to Ci pomoże (Nie wzoruj się zdjęciami, gdyż config jest z 2 innych kompów) Może Ci czegoś brakuje, spójrz na mój poprawny config z lewej strony i mogę Ci najwyżej podesłać cały plik, żebyś mógł sobie skopiować całą sekcje SMBios i przeklepał tam swoją. Edited September 27, 2019 by mje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Najrad Posted September 27, 2019 Author Report Share Posted September 27, 2019 (edited) Tak zrobiłem. mam jeszcze w OC zaznaczoną opcję AUTOMATIC (sic!) wyłaczę i sprawdzę. Po odznaczeniu automatic soft działa z licencją Edited September 27, 2019 by Najrad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted September 27, 2019 Report Share Posted September 27, 2019 Jak chcesz dość czym się różnią, to może pomóc SMBIOS Parser https://www.insanelymac.com/forum/topic/266634-smbios-parser/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts