piodes Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 Witajcie, mam za sobą pięć lat temu pierwszą instalację HaMaczka która do dziś działa nawet po aktualizacji. Kupiłem już nowe bebechy lecz boję się przekładać i uruchamiać kompa bo nie bardzo teraz wiem jak zrboić rozruchowego Clovera. Kiedyś jak robiłem Clovera musiałem wgrać odpowiednie ustawienia pod moją płytę na USB, a teraz co tam wgrywamy? Płytę mam z seri Gigabyte Z390 UD DDR4 1151procek i7 9700K Coffe Lake Refresh 3.6 GHzi ram skil 2x16 3200MHz CL16 Pena z instalką OSX zrobić też umiem więc nie problem. Dziękuję za podpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielosx86 Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 Najprościej poszukaj np. na GitHubie gotowych paczek EFI pod Z390, znajdziesz bez problemu. Wygeneruj tylko własne numery seryjne. Na start powinno być ok, później sobie doszlifujesz config. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 Ale po co szukać coś na githubie, jak bazowy zestaw pod Z390 niczym się nie różni od Z370 - jedynie emulację NVRAM trzeba włączyć. Spróbuj z UniBootX. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts