pkqura12 Posted February 8, 2020 Report Share Posted February 8, 2020 Mam problem z brakiem restartu komputera. Nie jest to kwestia stricte hackintosha ponieważ bez dysku z domyślnymi ustawieniami z poziomu BIOSu komputer też się nie restartuje. Włącza się normalnie, wyłącza też. Bios najnowszy, sprawdzałem wł/wył fastboot. Płyta "komunikuje się" różnymi diodami na jej powierzchni ale jeszcze nie rozgryzłem jak to dokładnie działa. W każdym razie na pewno przy próbie restartu występuje jakiś błąd ponieważ jedna z diod świeci się na czerwono. Jakieś pomysły Panowie i Panie? Specyfikacja: Procesor: Intel i5-4460 3,2 GHz MOBO: Asus Z87-A RAM: 8GB (2x4GB) DDR3-1600 GPU: Intel HD Graphic HD 4600 PSU: Be Quiet! DarkPower BQT P6-PRO 80+ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielosx86 Posted February 8, 2020 Report Share Posted February 8, 2020 Dzieje się to od zawsze? Próbowałeś przeflashować bios? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkqura12 Posted February 8, 2020 Author Report Share Posted February 8, 2020 Dopiero poskładałem ten zestaw z używanych części. Tak, BIOS flashowałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielosx86 Posted February 8, 2020 Report Share Posted February 8, 2020 Możesz próbować cofnąć się do wczesniejszego. Jeśli to nic nie da, zostaje Ci eliminowanie winnych po kolei, czyli zasilacz, cpu, płyta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkqura12 Posted February 8, 2020 Author Report Share Posted February 8, 2020 Myślisz, że problem jest w uszkodzonym sprzęcie? System jest stabilny jak pan Mietek po Amarenie o 10:00, ogólnie nie wykazuje żadnych innych problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted February 8, 2020 Report Share Posted February 8, 2020 Co sygnalizuje ta dioda? Robiłeś reset NVRAM? W Cloverze F11. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pkqura12 Posted February 8, 2020 Author Report Share Posted February 8, 2020 Reset NVRAM zrobiłem. Wg instrukcji jest to jedna z diod POST -> CPU_LED i sygnalizuje błąd procesora. Tylko tak jak wcześniej pisałem, nic innego nie wskazuje na to, że coś jest nie tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted February 9, 2020 Report Share Posted February 9, 2020 Raczej bym stawiał na problem sprzętowy z płytą/cpu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts