Jump to content
Sign in to follow this  

Recommended Posts

Drodzy,

 

co może być przyczyną, że clover nie widzi już dysku startowego?

ale od początku. Mam dysk (talerzowy) w obudowie zew podłączony po usb. Przy pomocy Carbon CC robie klon dysku mojego hack'a. 

W Cloverze otwieram partycje EFI na jednym i na drugim dysku i kopiuje cały katalog EFI z dysku źródłowego na dysk USB.

 

Uruchamiam ponownie komputer, naciskam jablko+R ale po pojawieniu się ekranu Clovera widzę tylko dysk, który siedzi w kompie. 

Z poziomu biosu dysk podpięty pod USB jest widoczny.

 

Jeszcze w grudniu zeszłego roku to działało bez problemu i to był mój sposób na testowanie wszelkiego rodzaju aktualizacji. 

 

Ktoś, coś?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie to nie to. 

Sformatowanie dysku w APFS rozwiązało problem. 

Po sklonowaniu dysk pokazał się w cloverze i mogłem uruchomić z niego system.

 

Dzieki!

G.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.