Jump to content
Sign in to follow this  
Mati535

Pomoc w instalacji High Sierra

Recommended Posts

Witam, z góry przepraszam jeśli zły dział
Mój sprzęt: Msi B85-G43 i5 4690k, gtx 770 ssd 200gb hdd 1tb

Więc od początku, postawiłem wirtualną maszynę nagrałem system sposobem terminala skonfigurowałem config i dodałem kexty oraz ustawiłem biosa. Przy startowaniu z pendrive wyświetla ładowanie "++++++" do połowy następnie komputer się restartuje. Moje kexty to: USBIjectAll, IntelMausiEthernet, HWMonitor, GenericUSBXHCI, FakeSMC_LPCSensors, FakeSMC_GpuSensors, FakeSMC_CpuSensors, FakeSMC_ACPISensors, fakesmc.
Dołączam do sprawdzenia configa jakby ktoś miał chęci i czas.

config.plist

Edited by Mati535

Share this post


Link to post
Share on other sites

Masz zablokowane rejestry MSR w BIOSie - poszukaj czy w BIOSie masz opcję "typu" CPU Config = off/disable. Jak nie ma to trzeba albo włączyć patchowanie kernela pod kątem XCPM w configu, albo zrobić to raz a porządnie i wgrać spatchowany BIOS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.