Ian Posted April 25, 2020 Report Share Posted April 25, 2020 Taka sytuacja: Jest system, na którym spokojnie można instalować Catalinę, ale ja chcę tylko Mojave. Instaluję więc Mojave i wszystko jest git. Jednak po pewnym czasie, system zgłasza aktualizacje. Sprawdzam jakie: jest Safari i Catalina. Instaluję tylko Safari (bo Cataliny nie chcę). Po upgrade (bez Cataliny) udaje mi się pozostać przy Mojave, ale na ikonie System Preferences pojawia się czerwona jedynka informująca, że jest Catalina do upgrade'u. Za nic nie wiem, jak to usunąć. Dziękuję, za info jak usunąć tę dezinformującą mnie jedynkę. I w ogóle jak zrobić, żeby system zapomniał o aktualizacji do Cataliny. Wszystkie opcje w System Preferences/Software Update/Advenced... mam odznaczone.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kemot77 Posted April 25, 2020 Report Share Posted April 25, 2020 W Terminalu wpisz sudo softwareupdate --ignore "macOS Catalina" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ian Posted April 25, 2020 Author Report Share Posted April 25, 2020 21 minut temu, kemot77 napisał: W Terminalu wpisz sudo softwareupdate --ignore "macOS Catalina" Instalacja jest blokowana i podczas sprawdzania nie pokazuje, że jest upgrade, ale czerwona jedynka pozostaje. Jak ją usunąć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts