marsonpl Posted May 2, 2020 Report Share Posted May 2, 2020 Witam Zlecę postawienie hackintosha na Lenovo ThinkCentre M900 tiny specyfikacja: Model: Lenovo ThinkCentre M900 Tiny CPU i5 6500T Chipset Q170 LAN: Intel I219-LM Dźwięk Realtek ALC223 ogólnie bardzo szczegółowa specyfikacja jest tu https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/ThinkCentre/ThinkCentre_M900_Tiny/ThinkCentre_M900_Tiny_Spec.PDF wiem, że wifi nie do ruszenia i zapewne znając życie BIOS ma whitelistę sprzętu więc też się nie wymieni karty bezproblemowo ale LAN będzie wystarczający. Sprzętu fizycznie jeszcze nie mam, ale jeśli ktoś byłby zainteresowany to mogę wysłać sprzęt gdy już do mnie dotrze, zależy mi na odpaleniu OS X mojave lub catalina na Cloverze lub OpenCore, do uznania przez kogoś kto się podejmie. Byłoby miło gdyby podjął się tego ktoś kto ma dostęp do części, chodzi o dołożenie drugiego dysku na M.2 - tak z 500 GB i to na nim postawić OS X, docelowo komputer będzie miał 3 systemy Windows, Linux i OS X, z tym, że OS X na osobnym dysku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v-on Posted May 18, 2020 Report Share Posted May 18, 2020 Też się zastanawiam nad kupnem tego komputera - wystarczyłby mi m93, ale potrzebuję żeby działał z monitorem 4k, więc minimym M900. Z tego co czytałem, nie powinno być problemów, więc może dasz sam radę? Hamakowy bootloader + instalka na USB - łatwiej niż postawić Windowsa, nie mówiąc o linuksie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc-crash Posted February 20, 2021 Report Share Posted February 20, 2021 (edited) W dniu 19.05.2020 o 00:01, v-on napisał: A jednak się udało Big Sur działa wyśmienicie. Czy udało się zainstalować Cataline na w/w sprzęcie ? Jestem chyba za tępy nic mi nie wychodzi. Edited March 14, 2021 by mc-crash Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts