sz444sz Posted June 23, 2020 Report Share Posted June 23, 2020 Witam, Obecnie działam na Lenovo m58p E8400, 8GB DDR3, HD5450, SSD256. 2-3 lata bezproblemowej pracy na 10.10 później 12.12.6 Obecna maszyna jak najbardziej dobrze sobie radzi, na co dzień korzystam z zestawu softu webmasterskiego (vs code, ps, browser), więc nie mam jakiś dużych wymagań sprzętowych, a z ssd chodzi jak burza, ale czasem drażni mnie akustyka jak cpu wjedzie chwilowo na 100% przez przeglądarkę, co ciekawe tylko przeglądarka go tak dojeżdża. Drugie ograniczenie to max 8GB dla płyty w tym lenovo, choć nie wykorzystuję więcej to mam ochotę zrobić ram disk na tempy. Obecnie mam wolne 3 płyty: Asus P8H67-M Gigabyte GA-H61MA-D3V Lenovo m92p oraz CPU i3 3320 oraz i5 2400 Którą płytę byście polecili z własnego doświadczenia? Docelowo początkowo może pozostać 12.12.6, ponieważ na razie nie mam czasu szukać nowego gpu, więc zostanie hd5450 ewentualnie hd2000 na i5 lub gt710, dodatkowo jeszcze zmiana systemu partycji... Później jak będę miał więcej czasu mogę pozastanawiać się nad nowszym system + gpu o niskim poborze W bo potrzebne mi jest jedynie do wyświetlania pulpitu. Pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts