Jump to content

Stara płyta - GA p55 - UD2 - Power Management - High Sierra - Open Core

Recommended Posts

Witajcie. ze wg. na udany kontakt z Open Core postawiłem na tej starej płycie High Sierrę i system działa o dziwo b. przyzwoicie. Jednak ponieważ OC już nie pamięta procesorów pierwszej generacji a ja nie potrafię bez poradnika odpalić PM. No i nie ma mowy o sleep. Co ciekawe komputer działa znakomicie i wciąż na 10.9, na którym to żona z zadowoleniem pisze swoje partytury etc. i po zbootowaniu 10.9.5 z Open Core z załączonym lata świetlne temu zrobionym przez kogoś dla mnie DSTD do tej płyty - wszystko działa - znaczy stany CPU, Sleep, restart, etc.

Oznacza to, że PM działa na 10.9.5 plus stare DSDT plus OC. Jednak coś chyba się zmieniło i pod 10.13 już nie konicznie. Dodatkowo Clover w ogóle nie chce bootować systemu z tym DSDT - bez owszem system wstaje.

Niestety kompletnie nie znam się na dostosowaniu DSDT - z tąd pytanie czy w ogóle da się ten PM odpalić gdyż dla mnie prawdziwy Hack musi się usypiać by potem wstać rześki i gotowy.

Witaj Pablo1975, mam problem z uruchomieniem OpenCore na platformie Gigabyte GA EP41-UD3L (cześciowo podobnej do Twojej), szczegóły w podpisie. Na znanym mi bardzo dobrze Clover działa mi prawie wszystko (sleep też niestety nie działa, ale kiedyś tak na Snow Leopardzie). Proszę bardzo podeślij tu mi swój config.plist z OpenCore , a najlepiej cały katalog EFI z Open Core. Z góry bardzo dziękuję.

W Clover stosuję zmodyfikowane DSDT.