HIDEE 2 Report post Posted November 29, 2020 Zlecę zrobienie SSDT HOT-PLUG Thunderbolt 3. Oferty wraz z numerem telefonu proszę kierować na PRIV. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pablo1975 19 Report post Posted December 2, 2020 Może napisz chociaż co to za kontroler TB. Quote Share this post Link to post Share on other sites
HIDEE 2 Report post Posted December 2, 2020 Jest do opanowania kilka. Jeden jest na płycie X299 designare EX (Alpine Ridge), drugi na H470 (GC-Titan Ridge) Quote Share this post Link to post Share on other sites
reyder 88 Report post Posted December 2, 2020 Ja się aktualnie nie podejmuje (brak czasu). Ogólnie to nie jest prosta sprawa ze względu na rodzaj chipsetu jaki został zastosowany oraz implementacji w bios (to obchodzili chyba jakimis pluginami czasami). Teraz jeszcze czytam i dodatkowo trzeba wgrywać specjalny firmware, oraz jumper dla pinów dla karty TB. Quote Share this post Link to post Share on other sites
HIDEE 2 Report post Posted December 2, 2020 2 godziny temu, reyder napisał: Ja się aktualnie nie podejmuje (brak czasu). Ogólnie to nie jest prosta sprawa ze względu na rodzaj chipsetu jaki został zastosowany oraz implementacji w bios (to obchodzili chyba jakimis pluginami czasami). Teraz jeszcze czytam i dodatkowo trzeba wgrywać specjalny firmware, oraz jumper dla pinów dla karty TB. Odpowiednie firmwary są już wgrane, ale one nie odpowiadają za hot-plug. Hot-plug robi poprzez plik SSDT. Mam to zrobione w innej płycie i działa. Odpisz na telegram. Quote Share this post Link to post Share on other sites