Meomix Posted January 26, 2021 Report Share Posted January 26, 2021 Witam zakupiłem ostatnio imaca bez dysku twardego. Po wsadzeniu dysku i odpaleniu internet recovery próbuje mi zainstalować osx lion ale niestety pokazuje jakiś chory czas do pobrania systemu, po czym wyskakuje jakiś błąd. Niestety nie posiadam żadnego znajomego co by posiadał maca i mi zrobił instalke na pendrajwie wiec zakupiłem na allegro pendrajwa z systemem High sierra i podczas próby instalacji wyskakuje mi że ta kopia systemu jest uszkodzona i tyle ktoś jest mi w stanie pomóc bo już dwa tygodnie się z tym bujam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek_bogdan Posted January 27, 2021 Report Share Posted January 27, 2021 System możesz pobrać bezpośrednio od Apple, za darmo: https://dortania.github.io/OpenCore-Install-Guide/installer-guide/mac-install.html#downloading-macos-modern-os Z tego co widzę to skrypt pobierający obraz napisany jest w Pythonie, który pod makiem zainstalowany jest domyślnie, pod Windows będziesz musiał go doinstalować. Ewentualnie możesz postawić sobie maszynę wirtualną z macOS i na niej utworzyć dysk instalacyjny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meomix Posted January 27, 2021 Author Report Share Posted January 27, 2021 (edited) Tylko jest problem że już ściągnołem pare systemów i żaden nie chce ruszyć Edited January 27, 2021 by Meomix Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujek_bogdan Posted January 27, 2021 Report Share Posted January 27, 2021 Wygląda na to, że źle przygotowałeś pendrive instalacyjny, albo systemy, które ściągnąłeś były modyfikowane. Spróbowałbym od nowa zgodnie z powyższym poradnikiem instalując system z oficjalnego źródła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts