kosarro@wp.pl Posted March 2, 2021 Report Share Posted March 2, 2021 dzien dobry, mam macbooka pro 13 8.1 z 2011 roku przywiezionego z Dani. Wymienilem dysk z hdd na ssd, ale podczas instalacji mam komendy w jezyku Dunskim. po zainstalowaniu systemu oczywiscie ustwailem jezyk polski. z ciekawosci zrobilem ponowna instalacje i rowniez na poczatku mam jezyk dunski, mozna to jakos zmienic? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JEDI_V Posted March 3, 2021 Report Share Posted March 3, 2021 Użyj translatora google, aż zainstalujesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosarro@wp.pl Posted March 3, 2021 Author Report Share Posted March 3, 2021 mam rozwiazanie, otoz: przy instalacji w menu narzedzia dyskowe trzecie menu od lewej na gorze, klikamy i wybieramy pierwsza zakladke, wybieramy jezyk POLSKI i od tej pory bedziemy mieli juz na jezyk podczas calego procesu instalacji. po zainstalowaniu systemu, ewentualna zmiana jezyka jest banalnie prosta. Mi chodzilo jak tego dokoknac w momencie instalacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted March 20, 2021 Report Share Posted March 20, 2021 Tak dla potomności jakby ktoś kiedyś szukał. Można też zresetować NVRAM - CMD + ALT + P + R i wcisnąć power, trzymać aż się nie zrestartuje sam maczek. Wtedy po odpaleniu instalatora powinien na wstępie zapytać ciebie o język. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts