Ratio Posted December 8, 2021 Report Share Posted December 8, 2021 Chodzi oto że zawsze po uruchomieniu Big Sur muszę instalować sterownik do mojej karty dźwiękowej. Tak się porobiło że Big Sur zaczoł blokować ten sterownik przy uruchamianiu. Czy można kext sterownika przenieść do folderu efi i z tamtąd go za pomocą config uruchamiać ? dodam że odblokowanie w ochrona i prywatność nic nie daje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HIDEE Posted January 6, 2022 Report Share Posted January 6, 2022 W dniu 8.12.2021 o 09:31, Ratio napisał: Chodzi oto że zawsze po uruchomieniu Big Sur muszę instalować sterownik do mojej karty dźwiękowej. Tak się porobiło że Big Sur zaczoł blokować ten sterownik przy uruchamianiu. Czy można kext sterownika przenieść do folderu efi i z tamtąd go za pomocą config uruchamiać ? dodam że odblokowanie w ochrona i prywatność nic nie daje. Możesz spróbować. Sam jestem ciekawy, czy z EFI zadziała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratio Posted January 7, 2022 Author Report Share Posted January 7, 2022 nie uruchamiał się ale po aktualizacji do Monterej wszystko działa jak należy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratio Posted January 15, 2022 Author Report Share Posted January 15, 2022 Antylopa Zen Go Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts