zydoslav Posted March 11 Report Share Posted March 11 Cześć, Próbuję zainstalować macOS Catalina na laptopie Dell Latitude E6410 z TEGO przewodnika, jednak cały czas napotykam na problem. Podczas bootowania instalatora Cataliny z USB przez Clovera (Clover na pendrivie USB 2.0, instalator Cataliny na USB 2.0) za każdym razem pojawia się błąd (bootuję z parametrem -v verbose) 'STILL WAITING FOR ROOT DEVICE', a następnie przekreślony znak zakazu i instalator nie idzie dalej. Nie mam pojęcia co w takiej sytuacji zrobić, może ktoś wie jak sobie z tym problemem poradzić? Dołączam screeny oraz folder EFI z Clovera, wszystko starałem się robić dokładnie zgodnie z przewodnikiem. Parametry laptopa: - Intel i5-560m, - Nvidia NVS3100M, - SSD Goodram 240 GB Clover r5119, instalator Cataliny w wersji 10.15.3 Bardzo proszę o pomoc, męczę się z tym tematem od tygodnia i nie potrafię zwalczyć tego błędu. EFI.zip Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marsuss Posted March 20 Report Share Posted March 20 (edited) Witam, nie jestem ekspertem, ale chyba nie startuje ci grafika. Masz inny cpu. Próbowałeś inny Smbios? Edited March 20 by Marsuss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts