klez Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 dzieki, jasne szukalem na Insanely... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted April 18, 2009 Author Report Share Posted April 18, 2009 U nasz więcej znajdziesz niż na insannely... PS dla mnie działa ona nieco niestabilnie, ale powinny przetestować go osoby posiadające ICH9 ICH10 na których poprzednie wersje zwyczajnie nie działały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laborman Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Testowałem i niestety dalej mam tak samo instalator z płyty dochodzi do kosmicznego tłą , wiruje kursor i cisza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
klez Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 ... dla mnie działa ona nieco niestabilnie i raczej niespiesznie, ale to zapewne subiektywne wrazenie (0.42 testowalem na WD usb, ICH8). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted April 18, 2009 Author Report Share Posted April 18, 2009 Dla mnie jakoś lepiej działał 0.42. laborman, a możesz przy pomocy jego odpalić system z HDD? Zobacz co masz w zawartości settings.bin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MietasSR Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 U mnie działa, ale nie wykrywa DVD, przez co nie mogę zainstalować Retaila. Tzn XPC ładnie wykrywa, ładuje kernel i mkext, ale potem mam słynne "Still waiting...". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted April 19, 2009 Author Report Share Posted April 19, 2009 U mnie działa, ale nie wykrywa DVD, przez co nie mogę zainstalować Retaila. Tzn XPC ładnie wykrywa, ładuje kernel i mkext, ale potem mam słynne "Still waiting...". Ludzie pisali że im na ICH8-M nie lata, mimo że jest natywnie wspierany... gdybyś miał inny chipset, potrzebny byłby kext do kontrolera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MietasSR Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Znaczy, SATA działa, system z dysku normalnie startuje... Tylko ATA nie działa, w związku z czym nie mogę odczytywać płyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted April 19, 2009 Author Report Share Posted April 19, 2009 Najnowsza wersja 0.45 b2, jak zwykle link w pierwszym poście... Czy tylko mi zniknęły ikonki w "rEFIt" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laborman Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Nie wiem czy nowsza czy starsza, żadna wersja nie odpala mi do końca kompa. Instalator staje na kosmicznym tle, a odpalając z dysku nie wchodzi do trybu graficznego. Zdurniałem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted April 20, 2009 Author Report Share Posted April 20, 2009 Zauważyłem że niektórzy mają problemy z poprawnym przygotowaniem klucza a najwięcej problemów sprawia samo formatowanie... poprawny log z formatowania wygląda tak: D:\bootsector>makeusb.bat k: Format k: ... Create boot sector ... Read DBR: successful! Patching FAT32 BPB: successful! Write DBR: successful! Write MBR: successful! Done. RePlug device before using it! Kruczki jakie się z tym wiążą... 1. Vista - nie stworzy się klucza uruchamiając makeusb.bat na partycji systemowej. Jeśli masz Viste na dysku C: to możesz zrobić klucz tylko z innego dysku, np z D: 2. Po sformatowania przed wgraniem czegokolwiek należy bezwzględnie odmontować klucz i włożyć go do portu ponownie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laborman Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 314TeR widzę mój poligon nie poszedł na marne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laborman Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 XPC działa!!! 314TeR heh miałeś racje, brakowało .... . Człowiek stary i durny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted April 21, 2009 Author Report Share Posted April 21, 2009 XPC działa!!! 314TeR heh miałeś racje, brakowało .... . Człowiek stary i durny. To jeszcze się pochwal czego brakowało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laborman Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 No jasne musiałbym wtedy zrezygnować z moderacji za lamerstwo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted April 21, 2009 Author Report Share Posted April 21, 2009 Tak mniej więcej powinno się wypełniać informacje w setup'ie XPC - dzięki temu możemy zrezygnować z różnych smbiosresolverów itd... a powpisywać informacje najbardziej odpowiadające naszemu komputerowi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laborman Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Tak 314TeR nie potrzeba już smbiosresolverów, efismbiosów itp. Ba dzięki temu można nawet oszukać geekbencha by w końcu zrozumiał , że ma do czynienia z potężnymi Macintoshami a nie hackami. Co ciekawe gdy podamy serial i bios od maca pro 3,1 to geekbench będzie go klasyfikował jako hackintosha. By to obejść trzeba wykorzystać dane DMI Maca Pro 1,1 i po sprawie. Oto dowód: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kajtas Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 tak dla ciekawostki napiszę , że nie na każdym peni'e można zainstalować XPC . Na niektórych bootsector po prostu nie działa . Podobno nie ma problemów na kingstone'ach ... więc jak ktoś będzie się przymierzał do kupna ...to polecam właśnie tą marke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted April 23, 2009 Author Report Share Posted April 23, 2009 tak dla ciekawostki napiszę , że nie na każdym peni'e można zainstalować XPC . Na niektórych bootsector po prostu nie działa . To chyba nie zależy od marki a pojemności... jak na razie z moich testów wynika: 32MB - Fat16 - Nie działa 512MB - Fat32 - OK 4GB - Fat32 - Nie działa nie mam do sprawdzenia 1GB i 2GB klucza ale coś przypuszczam że żeby dobrze zadziałał to partycja musi być Fat32 - czyli nie mniejsza niż 128MB i nie większa niż 2GB... ale to są przypuszczenia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laborman Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 GoodRAM 1GB działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amiga Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Ja mam Sony 4GB i działa Tak więc to chyba nie od pojemności... Przyczyną może być fabryczny format. Ja musiałem swojego potraktować szybkim formatem (z poziomu windy), gdyż na fabrycznym formacie mimo poprawnych komunikatów nie szło pena zbotoować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted April 24, 2009 Author Report Share Posted April 24, 2009 Niestety mojej A-Data PD7 4GB nie jestem w stanie uruchomić i sam nie wiem OCB... a stary Pretec 512MB działa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fako Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Klucz botuje się normalnie widzi CDROM, niestety nie widzi HDD Sata2. Jakaś rada??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted May 8, 2009 Author Report Share Posted May 8, 2009 Dograć kexty do kontrolerów HDD. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laborman Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Nie wyszło nic nowego w tym temacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts