314TeR Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Paru zaawansowanych użytkowników forum, poprosiło mnie o stworzenie miejsca (działu forum) gdzie mogli by spokojnie popracować nad programami wspomagającymi prace przy hackintosh'u, tworzeniu BootCD pod konkretne maszyny, pisaniu kextów, instalatorów itp itd zanim produkt będzie się nadawał do publicznej prezentacji. I tak powstało nowe forum: Kącik developera. Dział ten jest przeznaczony wyłącznie dla zaawansowanych użytkowników którzy wiedzą co to jest programowanie, mają praktyczną wiedzę o sprzęcie, instalacji i niuansach OSx86. Jeśli chcesz stworzyć własny projekt, uczestniczyć w rozwoju innych, jesteś programistą, zaawansowanym użytkownikiem, utalentowanym grafikiem, to zapraszamy do zespołu. Nie ograniczamy i nie wykluczamy nikogo, a jedynymi warunkami przyłączenia jest posiadanie w/w wiedzy udokumentowanej poprzez uczestnictwo i wypowiedzi na forum,* oraz zgłoszenie chęci dostępu w tym wątku. *Nie ważny jest staż, ani liczba postów, wystarczy dobre "podanie". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zet120 Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Jako szaro przeciętny klikacz raczej nie aspiruję do szacownego grona, ale przyznam, że bardzo chętnie poczytałbym to i owo. Zatem pytanko czy będzie możliwośc czytania dla nie wtajemniczonych? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MietasSR Posted November 17, 2010 Report Share Posted November 17, 2010 Programistą nie jestem (znam jedynie podstawy Delphi i to nie do końca ), ale zaawansowanym użytkownikiem na pewno. Na forum jestem od samego początku, wydaje mi się że ogólne pojęcie o sprzęcie mam, o OS X na pewno duże. Bardzo chętnie porozmawiam z innymi zaawansowanymi userami w takim dziale. Wydaje mi się, że brakowało tu tego jak niczego innego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted November 17, 2010 Author Report Share Posted November 17, 2010 Zapraszam do działu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
music Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 Popiera inicjatywę kącika dewelopera , odnośnie hackintosha. Swoją drogą zacząłem naukę programowania na mac os : w języku Objective-C i frameworku Cocoa. Myślałem o stworzeniu polskiego forum odnośnie tego programowania i ewentualnie dla pokrewnych tematów iPhone/iPad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witucha0 Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 music, droga wolna, wynająć jakiś tani serwer na np. boo.pl, znaleźć modów (ew. Admina nr 2) i wgrać skrypt (do wyboru do koloru - phpBB3, przemo, myPHP......). Jak będzie cienko to zawsze można zrezygnować A jak będzie się rozrastało to na lepszy serwer. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadov Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 ja się uczę pythona, C++ więc mógł bym pomoc jeżeli była by taka potrzeba. btw. Jest tam nawiązanie do grafiki to mogę chętnie wykonać kilka prac w wolnym czasie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted December 21, 2010 Author Report Share Posted December 21, 2010 shadov, zapraszamy do dev team. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barylatko Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 Witam Panowie. Z wielką chęcią też chciałbym uczestniczyć w projektach. Ja ze swojej strony mogę służyć pożyczaniem hardwaru dla Panów ze stolicy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
man_of_the_oak Posted May 19, 2011 Report Share Posted May 19, 2011 Cóż, w wolnych chwilach zajmuję się tworzeniem stron internetowych, kładąc duży nacisk na własnoręcznie wykonany projekt graficzny... mogę zatem w tej kwestii nieco pomóc. Parę "sampli": http://malchus.hox.pl (projekt okładki nadchodzącego albumu również został w większej części wykonany przeze mnie) http://damen.nstrefa.pl Ot... małe zlecenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darksin Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 A jak wygląda kwestia dostepu dla osób chcących się nauczyc programować dla Mac OS i iOS (Objective-C + Cocoa) ? Można liczyć na jakieś wsparcie bądź wskazanie "ścieżki" osób piszacych już programy? Ogólnie zajmuję sie grafiką, tworzeniem stron internetowych. Jeżeli chodzi o programowanie to podstawy C, C++ znam. Zaczynam dopiero naukę programowania w Objective-C za pomoca Xcode. ( Dokumentacja Apple oraz Programming in Objective-C 3rd edition (2011) - Stephen G. Kochan) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted July 19, 2011 Author Report Share Posted July 19, 2011 A jak wygląda kwestia dostepu dla osób chcących się nauczyc programować dla Mac OS i iOS (Objective-C + Cocoa) ? Programowania nie uczymy... ale od strony graficznej chętnie przyjmiemy pomoc... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samioz Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 W sprawach graficznych jestem chętny do pomocy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siper Posted July 20, 2011 Report Share Posted July 20, 2011 Więc zgłoś się http://hamac.pl/groups/210.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted July 20, 2011 Author Report Share Posted July 20, 2011 glaster, Zapraszamy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djbochen Posted August 3, 2011 Report Share Posted August 3, 2011 Może nie jestem zbytnio zaawansowanym userem ale na mój plus dochodzą 2 aplikacje które udało mi się zrobić na iOS. Jedną z nich jest aplikacje do przeglądania pewnego forum o mobilnych systemach (nie chcę tu robić reklamy) , a druga to nieoficjalna aplikacja do obsługi Google plus. Prosta ale działa:) Myślę że mogę podzielić się w razie czego i ja się czegoś nauczę o programowaniu na iOS i postaram się pomóc:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
propl1 Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Ja umiem w Pascal'u,C++ i AutoIT(ahh dla brata ;D). Chętnie mogę coś napisać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siepietu Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 A ja zwyczajnie lubię czytać nowości więc jeżeli jest możliwość to będę wdzięczny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marucins Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Napisz App do nagrywania rozmów odbieranych i wysyłanych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siepietu Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Napisz App do nagrywania rozmów odbieranych i wysyłanych. "App do nagrywania rozmów odbieranych i wysyłanych." NAPISAŁEM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crawl Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Trudno jest się przerzucić z normalnego C/C++ na Objective C/Cocoa? Bo jestem programistą c++ I chcę się przerzucić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MegaMac Posted August 24, 2011 Report Share Posted August 24, 2011 Jestem zwykłym uzytkownikiem o os x wiem wiele o sx86 jestem w 5 klasie . Wiez moje zpytanie czy moę dołaczyć do grona i przeglądać tamto forum? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted August 29, 2011 Author Report Share Posted August 29, 2011 Tamto forum jest dla osób mający dobrą znajomość OSx86 oraz umiejętność programowania, wyjątkiem stanowią osoby chcące pomóc w tworzeniu szat graficznych przy projektach. Jak projekt jest na tyle ukończony że warto go upublicznić, to trafia to działu z publikacjami i testami. Tam może każdy pomóc w doszlifowaniu. Jeśli ktoś chce pomóc przy projektach, umie programować, zna się bardzo dobrze na niuansach OSx86, jest uzdolnionym grafikiem, to zapraszam na PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts