janek202 Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Cena jak dla mnie nie wygląda zachęcająco. 157zł. Na allegro można znaleźć taniej. Ja za swojego broadcoma a/b/g/draft n dałem nicałe 40 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NorMan Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Na cenę nie patrzyłem. Kupując te karty trzeba uważać bo można kupić padlaka. Raz się naciąłem - jak pytałem później sprzedawców czy karty sprawne to pisali że nie sprawdzana, ale dają gwarancję rozruchową......na szczęście udało mi się kupić sprawdzoną używkę od iStiga i jest gites... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 janek202, cena z dupy - fakt (ja za pełne a/b/g/n airporta okazyjnie dalem 25zl, normalnie uzywka 60-90zl) tylko weź pod uwagę, że ta karta ma MIMO 450 mbps - jak Ci zależy na bardzo szybkiej sieci WiF w domu bez kabli to cena do przełknięcia. Tylko pamiętać - router musi obsłużyć MIMO 450 mbps. EDIT: za to można obczaić zamiennik AR9380 (AR5BHB112) za 29$, wysyłka free: http://www.ebay.com/itm/HP-Atheros-AR5BHB112-a-b-g-n-Half-Mini-Card-AR9380-450M-630435-001-629859-001-/260890798765?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbe4daaad#ht_3700wt_1165 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danveld Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 wygląda bardziej zachęcająco:) airdrop na tym w takim razie też powinien pójść? przejściówka już kupiona, teraz pora na kartę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
porter_sc Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 a ze tak zapytam airdrop tylko po wifi dziala czy po lanie tez powinno chodzic ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danveld Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 1 musisz to wklepać na konsoli i wtedy będzie korzystać ze wszystkich interfejsów sieciowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
porter_sc Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 hmm wpisałem zrobiłem + killall Finder w terminalu i śmiga thx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
versare Posted January 31, 2014 Report Share Posted January 31, 2014 Sorry za idiotyczne pytanie Co znaczy wklepać z konsoli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HardcoreQ Posted January 31, 2014 Report Share Posted January 31, 2014 W narzędziach pod Mac OS X masz taką aplikację jak konsola. Otwierasz ją i wpisujesz tzn. wklepujesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted February 1, 2014 Author Report Share Posted February 1, 2014 W konsolę nie bardzo wklepiesz... raczej chodzi w terminal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
versare Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Własnie dlatego troche byłem zdezorientowany. Dzieki za odpowiedz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
versare Posted February 6, 2014 Report Share Posted February 6, 2014 Zakupiłem takie cudo Czy będzie chodzic ? http://www.ebay.com/itm/300789234559?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted February 6, 2014 Report Share Posted February 6, 2014 Oryginał, więc dlaczego miałby nie działać ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted July 11, 2014 Report Share Posted July 11, 2014 Karta AirPort z 3 wyjściami, a przejściówka ma tylko 2 anteny. Jak podłącze te 2 to też będzie idealnie chodzić czy muszą być 3? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted July 11, 2014 Author Report Share Posted July 11, 2014 Muszą być 3. Radio wymaga sprawnie działających trzech torów. Na szczęście przeróbka nie powinna stanowić problemu. Kupujesz pigtail rsma ufl, wiercisz 3cią dziurę w śledziu i masz 3cią antenę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted July 12, 2014 Report Share Posted July 12, 2014 Dzięki. Już zamówione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted July 23, 2014 Report Share Posted July 23, 2014 Jeszcze jedno pytanko. Wszystkie anteny powinny być takiej samej długości? Czy to coś da gdyby np. jedna z nich była dłuższa? Lepszy zasięg? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
javazlaz Posted July 23, 2014 Report Share Posted July 23, 2014 Nie powinno być raczej problemów. Do chińskiego adapteru dostałem 3 anteny tej samej długości i z AirPortem z podpisu (kupionym na alledrogo za 30 z wliczoną wysyłką) działa idealnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted July 23, 2014 Report Share Posted July 23, 2014 Ja kupiłem za 24zł z 2 antenami. 3-cią musiałem dokupić. Tylko, że kupiłem 24cm. Dobrze wiedzieć, że będzie działać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
javazlaz Posted July 23, 2014 Report Share Posted July 23, 2014 Adapter mnie wyszedł też koło 30 zł, wysłany chińską pocztą lotniczą Szkoda, że w naszym kraju jest tak słaba dostępność i trzeba zamawiać na eBayu czy AliExpress. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted July 23, 2014 Report Share Posted July 23, 2014 Ja właśnie z eBaya zamawiałem. Darmowa dostawa. Ale popularny przedmiot, bo w 6 dni poszło ze 154 sztuki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek1978 Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 (edited) Karte wifi mam do bani i na chybil trafil kupilem w niemieckim conradzie karte wifi za 10 euro to w polsce kosztuje z 50 zlotych , [ciach] bardzo dobrze,nazywa sie Wlan Stick N 150 Nano .montowalem ze sterami z plyty i system yosemite leci pelna para mojej sieci ,mialem kupic wbudowane wifi na ebayWkleilem bo kiedys szukalem na usb i nie bylem pewny jakaW instrukcji dziala z kazdym os x do yosemite Edited November 27, 2014 by 314TeR A nie można używać słów które NIE są przekleństwami - można zwyczajnie napisać "Działa". PS Popraw stylistykę i błędy, bo każdy następny post tak napisany będę wywalał do kosza. To forum to nie chlew. PS Edytuj posty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hottt Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Hej chłopaki, na początek życzę Wesołych itd... Zamiaruję kupić jakąś kartę wifi do mojego della bo dw1530 half mini niestety nie działa z OS X. Możecie mi coś zaproponować działającego na 100%? Nie chcę kupować w ciemno, a najlepiej gdyby karta podeszła od ML do Yosemite włącznie. Planuję DW1510, ale nie jestem pewien czy będzie działać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Estrax Posted December 24, 2014 Report Share Posted December 24, 2014 Polecić mogę: - AR5B95 - WiFi (AR9285) odpala po dodaniu ID do AirPortAtheros40.kext lub po poprawce do DSDT, w zestawie jeszcze Bluetooth 3.0, który, o ile dobrze pamiętam, działa w OSX (miałem tą kartę w jednym z sprzętów, ale to było w czasach 10.8, czyli dobre dwa lata temu) - Dell DW1515 - WiFi (AR9280) działa natywnie, bądź maksymalnie potrzebuje dopisania ID do AirPortAtheros40.kext. Bluetooth z tej karty niestety nie działa w OSX. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
musimisie Posted February 27, 2016 Report Share Posted February 27, 2016 Czesc chłopaki, Posiadam na swoim hacintoshu kartę tp-link wdn-4800: http://www.tp-link.com.pl/products/details/cat-11_TL-WDN4800.html I niestety fatalnie ona u mnie działa. Zazwyczaj nie znajduje sieci, a jak juz ja znajdzie to szybko ja gubi. Na eBayu jest taka karta niestety sprowadzana tylko z Chin: http://www.ebay.pl/itm/Gigabit-Wireless-Network-Card-BCM94360CD-BT-4-0-802-11AC-Dual-band-F-Hackintosh-/191746678570?hash=item2ca4fe1f2a:g:OdcAAOSwoydWlh5n Podobni podczas bootowania z ta karta działa juz Bluetooth i nie potrzebne sa żadne klawiatury na kablu. Czy ktos moze testowal ta karte? Czy bedzie ona śmigać z elcapitanem? Widziałem tez ze pojawiły sie w tym wątku jakies adaptery, Dokonca nie rozumiem, czy moge do takiego adapteru podpiąć moja karte z macbooka pro 13" z konca 2009 roku? Ktore rozwiazanie bedzie najlepsze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts