Jump to content

Allegro i karty sieciowe do notebooków

314TeR
 Share

Recommended Posts

Na cenę nie patrzyłem. Kupując te karty trzeba uważać bo można kupić padlaka. Raz się naciąłem - jak pytałem później sprzedawców czy karty sprawne to pisali że nie sprawdzana, ale dają gwarancję rozruchową......na szczęście udało mi się kupić sprawdzoną używkę od iStiga i jest gites...

janek202, cena z dupy - fakt (ja za pełne a/b/g/n airporta okazyjnie dalem 25zl, normalnie uzywka 60-90zl) tylko weź pod uwagę, że ta karta ma MIMO 450 mbps - jak Ci zależy na bardzo szybkiej sieci WiF w domu bez kabli to cena do przełknięcia. Tylko pamiętać - router musi obsłużyć MIMO 450 mbps.

EDIT: za to można obczaić zamiennik AR9380 (AR5BHB112) za 29$, wysyłka free:

http://www.ebay.com/itm/HP-Atheros-AR5BHB112-a-b-g-n-Half-Mini-Card-AR9380-450M-630435-001-629859-001-/260890798765?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbe4daaad#ht_3700wt_1165

• 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 5 months later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Karte wifi mam do bani i na chybil trafil kupilem w niemieckim conradzie karte wifi za 10 euro to w polsce kosztuje z 50 zlotych , [ciach] bardzo dobrze,nazywa sie Wlan Stick N 150 Nano .montowalem ze sterami z plyty i system yosemite leci pelna para mojej sieci ,mialem kupic wbudowane wifi na ebay

Wkleilem bo kiedys szukalem na usb i nie bylem pewny jaka

W instrukcji dziala z kazdym os x do yosemite

Edited by 314TeR
A nie można używać słów które NIE są przekleństwami - można zwyczajnie napisać "Działa". PS Popraw stylistykę i błędy, bo każdy następny post tak napisany będę wywalał do kosza. To forum to nie chlew. PS Edytuj posty.

• 4 weeks later...

Hej chłopaki, na początek życzę Wesołych itd...

Zamiaruję kupić jakąś kartę wifi do mojego della bo dw1530 half mini niestety nie działa z OS X. Możecie mi coś zaproponować działającego na 100%? Nie chcę kupować w ciemno, a najlepiej gdyby karta podeszła od ML do Yosemite włącznie.

Planuję DW1510, ale nie jestem pewien czy będzie działać.

Polecić mogę:

- AR5B95 - WiFi (AR9285) odpala po dodaniu ID do AirPortAtheros40.kext lub po poprawce do DSDT, w zestawie jeszcze Bluetooth 3.0, który, o ile dobrze pamiętam, działa w OSX (miałem tą kartę w jednym z sprzętów, ale to było w czasach 10.8, czyli dobre dwa lata temu)

- Dell DW1515 - WiFi (AR9280) działa natywnie, bądź maksymalnie potrzebuje dopisania ID do AirPortAtheros40.kext. Bluetooth z tej karty niestety nie działa w OSX.

• 1 year later...

Czesc chłopaki,

Posiadam na swoim hacintoshu kartę tp-link wdn-4800:

http://www.tp-link.com.pl/products/details/cat-11_TL-WDN4800.html

I niestety fatalnie ona u mnie działa. Zazwyczaj nie znajduje sieci, a jak juz ja znajdzie to szybko ja gubi.

Na eBayu jest taka karta niestety sprowadzana tylko z Chin:

http://www.ebay.pl/itm/Gigabit-Wireless-Network-Card-BCM94360CD-BT-4-0-802-11AC-Dual-band-F-Hackintosh-/191746678570?hash=item2ca4fe1f2a:g:OdcAAOSwoydWlh5n

Podobni podczas bootowania z ta karta działa juz Bluetooth i nie potrzebne sa żadne klawiatury na kablu.

Czy ktos moze testowal ta karte?

Czy bedzie ona śmigać z elcapitanem?

Widziałem tez ze pojawiły sie w tym wątku jakies adaptery, Dokonca nie rozumiem, czy moge do takiego adapteru podpiąć moja karte z macbooka pro 13" z konca 2009 roku?

Ktore rozwiazanie bedzie najlepsze?