314TeR Posted February 27, 2016 Author Report Share Posted February 27, 2016 Zamiast ciągnąć kota w worku z chin, przez parę tygodni, aby potem wylądowała i tak na cle gdzie dowalą opłatę za odprawę i VAT, to masz prosto z PL sprawdzony model: http://hamac.pl/topic/11114-wifi-abgnac-bt-40-bcm94360cd-pe%C5%82en-komplet-sprawdzony-model/ Mam też prostszy model A/B/G/N też z BT 4.0 w cenie ~210 PLN. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WokieZeppelin Posted December 4, 2016 Report Share Posted December 4, 2016 Borykam się z problemem doboru karty dla swojego Lenovo ThinkPad x250. Niestety ma intellowską 7265 kartę, co zmusza mnie do wymiany jej, by dobrze działało wifi. Dużo czytałem, że niby ta karta BCM94352Z będzie odpowiednia, ale działa jedynie na macOS, na innych systemach nie działa. Mój laptop nie ma zwykłego gniazda na kartę, potrzebna jest karta na M.2 NGFF. Może macie jakieś pomysły, co do wyboru karty lub posiadacie właśnie tę kartę w swoim lapku i podzielicie się zdaniem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted December 4, 2016 Author Report Share Posted December 4, 2016 Karty na chipie BCM94352Z nie pochodzą od Apple, tylko z jakiś PC. Sterowniki do nich na 100% są do znalezienia. Owszem może to wymagać cierpliwości, ale znajdziesz napewno. WokieZeppelin 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diwad Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Panowie, szukam jakiejś karty wifi do Della XPS 15 ze standarem AC do kupienia w PL. Kiedyś od kolegi z forum kupiłem podobne cudo: http://www.justop.com/catalog/802-11n-wifi-bluetooth-4-0-pci-express-pci-e-combo-card-for-hackintosh-computers.html Ma ono oryginalną kartę wifi Apple, ale domyślam się, że złącze w Dellu będzie inne. Czy wiecie czy da się zastosować jakąś przejściówkę aby do działało? Rozmiar karty też jest inny. Byłoby super, bo na PC w którym jest ona zainstalowana i tak używam tylko Windowsa aktualnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
silvarus Posted June 3, 2017 Report Share Posted June 3, 2017 Kolejne pytanie z serii jaka karta Poszukuję karty WiFi+BT na miniPCI Half czy orientujecie się jaka będzie odpowiednia? Laptop jak w stopce. Szukałem po sieci to znalazlem taką ale ciężko ją wyrwać a całkiem możliwe że zaproponujecie coś innego bardziej przystępnego Broadcom BCM94352HMB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EscobarPL Posted June 8, 2017 Report Share Posted June 8, 2017 Witam Chcę wymienić kartę wifi w moim laptopie Lenovo Y700-17ISK. Czy jest szansa na zakup karty, która będzie pasowała do tego laptopa bez modyfikacji biosu? Jeżeli tak, to proszę o podpowiedź która? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_andre Posted July 13, 2017 Report Share Posted July 13, 2017 Czy może ktoś z Was polecić dobry model karty wifi w rozmiarze miniPCIe z prędkością N i najlepiej BT 4.0? Czy DELL DW1705 będzie najlepszym rozwiązaniem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts