Rabinof Posted June 10, 2011 Report Share Posted June 10, 2011 Pytanie jak wygląda ładowanie DSDT z partycji EFI bo nie mogę go załadować ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek202 Posted June 10, 2011 Author Report Share Posted June 10, 2011 Pewnie tak samo jak ze zwykłej. Nie wiem, nie używam partycji EFI, nie widzę żadnych zalet w posiadaniu jej. Jeśli nie działa, to raczej jest to błąd w samym chameleonie, niż w moim instalatorze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojnar Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 @janek202 Proszę dodaj gdzieś co nowego w nowej wersji Chameleon Wizarda (i Kext Wizarda), bardzo lubię śledzić co tam nowego dodałeś ) Pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek202 Posted June 12, 2011 Author Report Share Posted June 12, 2011 Chameleon Wizard: http://dl.dropbox.com/u/7085278/Chameleon_Installer/rnotes.html Kext Wizard: http://dl.dropbox.com/u/7085278/Kext_Wizard/rnotes.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojnar Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Chameleon Wizard: http://dl.dropbox.com/u/7085278/Chameleon_Installer/rnotes.html Kext Wizard: http://dl.dropbox.com/u/7085278/Kext_Wizard/rnotes.html Ok, a jakiś guzik w programie lub w menu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek202 Posted June 12, 2011 Author Report Share Posted June 12, 2011 Po co? Jak ukaże się nowa wersja to pokazuje się okienko z pytaniem, czy pobrać i jest tam wyświetlany changelog... Zmień sobie wersję aplikacji na niższą w Info.plist i sam zobaczysz... Edit: Poza tym każde dodanie nowego elementu do GUI pociąga za sobą konieczność aktualizacji wszystkich tłumaczeń, których obecnie jest 14. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiastekPL Posted July 9, 2011 Report Share Posted July 9, 2011 Wielkie dzięki, działa jak należy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zinger Posted July 18, 2011 Report Share Posted July 18, 2011 http://goo.gl/QMKMS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marucins Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Drobna kwestia aby nie posadzić boota. Wycinam Snow a w to miejsce na czysto instaluje Liona. Aby Win7 działał poprawnie i nie burmuszył się to instaluje Boot0hfs. Drobna kwestia Na Chameleon-2.0-RC5-r656 (dysk ratunkowy usb) zaktualizowałem chameleona 1078 - aktualizacja odbyła się z innego działającego sytemu (wskazałem partycję i dałem aktualizuj). Po czym bootnołem z zewnętrznego hdd - ruszył ale nie znalazł themesa... w międzyczasie startowałem z main hdd.... Kolejny raz startuje z ratunkowego, widzę iż zgłasza mi się stary chameleon już z działającym themes - wtf?. Po wystartowaniu systemu, włączyłem Chameleon Wizard, program pokazuje iż jest już nowy boot zainstalowany. Mimo wszystko na wszelki wypadek raz jeszcze go aktualizuję. Po tym już zewnętrzny hdd nie wstał, nie potrafił wystartować snow. //EDIT Nowy 1203 ma problem sczytaniem Timeout z pliku com.apple.Boot.plist Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Nie ma: http://hamac.pl/topics7/zmiana-comapple ... vt5326.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marucins Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Dzięki, umknęło mi :\ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek202 Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 Wersja 3.0 upubliczniona. Zmiany: CW używa teraz API Buildbota zamiast listować zawartość katalogów. Dodano możliwość instalacji boot0md. Dodano edytor org.chameleon.Boot.plist Dodano edytor SMBios.plist z predefiniowanymi smbiosami i generatorem seriali. Dodano menadżer motywów z możliwością ich pobierania. Dodano bdmesg - pokazuje informacje diagnostyczne o chameleonie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzooff Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Powiem krótko: Wow! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marucins Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Zassane, działa i to pięknie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smaky Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 No właśnie u mnie się pojawił problem, po aktualizacji do nowej wersji i otworzeniu tabu smbios zmieniło mi się taktowani pamięci RAM 1600->1333, co dziwniejsze zmiana zaistniała w BIOSIE. Nie wiem czy to akurat przypadek czy może bug? Czy ktoś się spotkał z podobną sytuacją? I jak to możliwe, że się ram sam przetaktował? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek202 Posted August 19, 2011 Author Report Share Posted August 19, 2011 Samo otwarcie tabu nic nie zmienia. Musiałbyś wprowadzać jakieś zmiany i je zapisać. Ale sam SMBios nie ma wpływu na sprzęt, jedynie na to co pokazuje Mac OS X i czasem na działanie jego Power Managementu. Zmiana tych wartości nie przyspieszy ani nie spowolni Ramu czy taktowania procesora (pomijam fakt, kiedy popsuje się PM). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smaky Posted August 19, 2011 Report Share Posted August 19, 2011 Prawdopodobnie to przypadek, po przestawieniu w biosie z powrotem na auto działa w 1600 Hmm odkryłem za to, że w ostatniej wersji chameleona nie działa mi GraphicsEnabler=YES. W każdym bądź razie crashuje sie DVD Player ale nie będę już tu offtopu robił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siper Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 Znalazlem bląd: Nie ma załamania linii, zamiast tego widać "\n" i przed cudzyslowem widać "\" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek202 Posted September 4, 2011 Author Report Share Posted September 4, 2011 Problem z kodowaniem znaków. Poprawię to w następnej wersji. Ale nie jest to na tyle duży problem, żeby od razu wypuszczać ją od razu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted September 4, 2011 Report Share Posted September 4, 2011 Janek możesz normalnie w xcode używać "\n" ? W applescript przypisywałem \n (to samo co LF - Line Feed) wartość znaku ASCII nr 10 set NL to (ASCII character 10) http://pl.wikipedia.org/wiki/ASCII To tak z czystej ciekawości jak to wyglada w obj-c. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek202 Posted September 4, 2011 Author Report Share Posted September 4, 2011 Tak. Używam tego w komunikatach błędów itd. Chyba po prostu w pobieranym ciągu znaków z serwera \n jest traktowane jako zwykły tekst, a nie znak specjalny. Edit: Poprawione. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siper Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Nadal jest źle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek202 Posted September 5, 2011 Author Report Share Posted September 5, 2011 Bo \t nie poprawiałem... Nawet nie wiem co to za znak specjalny... Poprawię to przy okazji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astarael Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 A to nie jest tabulacja czasem? Jak tak, to chyba lepiej wywalić niż wyświetlać na takim obszarze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Croolick Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 może głupie pytanie ale gdzie znajdę jakiś opis typów instalacji, tzn. czym się różni boot0 od boot1h itd. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts