oswaldini Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Chciałm uprzedzić o zmianie nazwy com.apple.Boot.plist na org.chameleon.Boot.plist w najnowszym chameleonie RC5 rev 1203. Żebyście się nie zdziwili tak jak ja dlaczego nei diałają boot argumenty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witucha0 Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Ja się pytam... po jasną cholerę? Mam powoli dość tych "udoskonaleń" w nowych chameleonach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted July 23, 2011 Author Report Share Posted July 23, 2011 Na ircu powiedziałem to samo. Sztuka dla sztuki i tłumacz tu teraz każdemu że trzeba zmienić nazwę albo dlaczego coś nie działa ! Bez jaj... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alpha Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 O właśnie, a po jaką cholerę ta zmiana, co to daje oprócz tego, że jak nie będzie zmiany nazwy to nie będzie działało ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekdg86 Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 http://hamac.pl/topics7/orgchameleonboo ... boot.plist\ Ta zmiana nazwy wystąpiła wcześniej niż w wersji 1203. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witucha0 Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Ta zmiana nazwy wystąpiła wcześniej niż w wersji 1203. Czyli już zostanie. Ehh... PS: Przyklejam, aby temat nie poszedł w dół tak jak w/w Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekdg86 Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Prawdopodobnie od wersji 1140 Full Options do całości jest oczywscie nowy panel preferencji chameleona, który generuje już zmiany w org.chameleon.boot.plist http://www.kexts.com/view/1484-chameleon_prefpane_r315.html oraz jeszcze jeden wynalazek dosyć ciekawy który też już dokonuje zmianz org.chameleon.boot.plist http://www.kexts.com/view/1529-champlist.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alpha Posted July 23, 2011 Report Share Posted July 23, 2011 Czyli, czyli jak będę się przesiadał z r1078 na najnowszego to muszę zmienić też panel preferencji i podmienić nazwę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted July 23, 2011 Author Report Share Posted July 23, 2011 Dokładnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekdg86 Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Wersja 1200 sama zmienia nazwę na org.chameleon.boot.plist. Natomiast nie wiem jak z poprzednimi.Wersja 1140 jeszcze nazwy nie zmienia automatycznie natomiast wymaga już org.chameleon.boot.plist. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted July 24, 2011 Author Report Share Posted July 24, 2011 Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie nic nie zmieniła ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekdg86 Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Instalowałem taką paczkę Chameleon 2.0 RC5 r1200 [VS] , nie aktualizacje z Chameleon Wizard'a.Być może jest już jakoś zmodyfikowana. http://www.kexts.com/view/1523-chameleon_2.0_rc5_r1200_[vs].html Zawartość How To IMPORTANT! This update renames com.apple.Boot.plist to org.chameleon.Boot.plist in /Extra, now chameleon uses org.chameleon.Boot.plist instead of com.apple.Boot.plist Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek202 Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 No to nie chameleon zmienił, tylko instalator. Zrobienie takiego skyptu w post-install to parę linijek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekdg86 Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 W takim razie przepraszam za zamieszanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts