man_of_the_oak Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Witam! Do tej pory nie zwracałem na to uwagi, lecz gdy ostatnio przesiadłem się z Firefox'a na Google Chrome (który do sprawdzania pisowni wykorzystuje właśnie wbudowany w system słownik), zauważyłem, iż nie funkcjonuje on poprawnie. Konkretniej, gdy zmieniam język z polskiego na angielski, zmuszony jestem klikać na każde słowo z osobna, aby sprawdzić jego poprawność. Gdy ustawię zaś automatyczny (wraz z tą opcją w ustawieniach języka preferencji systemowych i wybranym polskim na pierwszym miejscu oraz English (UK) na drugim), część słów zostaje źle rozpoznana jako błędne. Np. "masło" określone jest jako niepoprawne, podczas gdy "bardzo" znajduje się już w słowniku. Jednocześnie słowa angielskie w dużej części również nie są sprawdzane w sposób poprawny i ZNOWU jestem zmuszony klikać na każde z nich... Próbowałem zaznaczać cały obszar i wybrać opcję "sprawdź pisownię" - sytuacja bez zmian... Byłbym wielce wdzięczny za sugestie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts