oswaldini Posted October 27, 2011 Author Report Share Posted October 27, 2011 Szczerze, nie wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laborman Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Ułatwiło by mi to życie bo zrobiłem sobie za małą partycję pod leona, wydzielając część z partycji snowa i nie mogę jej powiększyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek202 Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 Testowałem to kiedyś. Zrobiłem update z SL do Liona na testowym dysku. Nie instalowałem go wprawdzie z płytki, tylko z dysku usb, ale raczej nie miało to znaczenia. Działało bez problemu, ale na wszelki wypadek polecam kopię TM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted October 27, 2011 Report Share Posted October 27, 2011 laborman, da radę... generalnie różnica mac - hamac, to tylko taka, że hamac potrzebuje bootcd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laborman Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 No to mnie uspokoiłeś. Zmontuję sobie bootCD ze swoimi wynalazkami i przechodze na leona zawodowca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laborman Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 Ta tyle, że moje wszystkie bootcd są pod snołka i nie bardzo chcą zainstalować leona. Macie jakiegoś BootCDmakera dla lwa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted October 28, 2011 Report Share Posted October 28, 2011 Nie ma innego BootCDMaker'a - ostatni to jak pamiętam 1.6.1 i spokojnie możesz nim zrobić BootCD o ile wrzucisz do niego nowszego chameleon'a i będziesz pamiętał aby mieć równolegle do com.apple.Boot.plist też identyczny org.chamemeon.boot.plist. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djseban Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 rBoot od Tone'go działa dobrze na instalację Lion'a z płyty (przynajmniej u mnie). Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maivo252 Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 Mam pytanie, mam teraz Chameleona i Liona zainstalowanego, ale chce zrobic formata, czy jesli stworze za pomoca tego dysk USB Lion'a, to po instalacji Liona'a bede mogl go normalnie zbootowac? po czym zainstalowac Chameleona etc? Robilem to wczesniej za pomoca UniBeast, ale nie moge sie cos zalogowac na forum Tonego i konta nowego zalozyc tez nie moge Nie mam juz napedu DVD takze prosze o odpowiedz. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted November 26, 2011 Author Report Share Posted November 26, 2011 LIM przerabia Liona na DVD lub USB bez wgrywania plików hackintoshowych. Da się z niego zainstalować i zbootować o ile mamy dodatkowe narzędzia jak BootCD czy BootUSB. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olo320i Posted December 28, 2011 Report Share Posted December 28, 2011 czy tak zrobioną płytą da się normalnie zaktualizować Snow Leo na sprzęcie Apple Mini ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted December 28, 2011 Author Report Share Posted December 28, 2011 Jak masz Snowa na Macu Mini i masz Liona.app to nie musisz nawet robić wersji na DVD/USB/HDD - po prostu instalujesz Liona z pod Snowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deo3pl Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Posiadam ASUS'a K53sv na którym mogę odpalić od OS X 10.6.8. Kupiłem pendriva z Lionem. Bo posiadam, także Snow Leopard'a w wersji 10.6.3 i niestety nie mogę go na ASUS'ie uruchomić. Uruchomiłem pod VMware Mac OS X Lion obraz ISO już utworzyłem. I moje pytanie tutaj się rodzi jak wypalić obraz ? Pod windows'em nie mogę ani przez UltraISO ani przez systemowy program. A VMware nie wykrywa mi pustej płyty. Pytanie nr 2. Czy LIM tworzy gotowy obraz do zgrania na płytę bez potrzeby doinstalowywania katalogu extra, boot cd, bootloaderów i innych dodatków ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 oswaldini, LIM nie działa z 10.7.3 z App Store, podejrzewam że przeróbka na DVD już zajmuje więcej niż 4,7GB i wymaga płyty DL. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted February 21, 2012 Author Report Share Posted February 21, 2012 314TeR, zgadza się, było to już zgłaszane. Niestety miałem ostatnio ważniejsze rzeczy na głowie. Jak będę miał więcej wolnego zobaczę czy da się coś z tym zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted February 21, 2012 Report Share Posted February 21, 2012 Jak będę miał więcej wolnego zobaczę czy da się coś z tym zrobić. Jak na mój gust, to tylko zrobienie obrazu o wielkości DL'a. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rok666 Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Pobrałem z App store obraz Liona, ale podczas tworzenia obrazu DVD z obsługą mbr hdiutils wypluwa błąd: W czym problem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted February 23, 2012 Author Report Share Posted February 23, 2012 Od wersji 10.7.3 możliwe jest tylko zrobienie obrazu na USB/HDD ponieważ w 10.7.3 znacząco wzrasta rozmiar systemu. Ponadto nie czytasz instrukcji w popupach, mod MBR jest tylko dla 10.7.0 ! Dzisiaj coś wymyślę na 10.7.3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rok666 Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Ale kompilacja 11A511 to raczej 10.7.0, co ciekawe jeśli wybieram opcję dla pendrive program normalnie działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 oswaldini, jest mod MBR dla 10.7.3 - może warto by go dołączyć: http://blog.nawcom.com/?p=895 Dzisiaj coś wymyślę na 10.7.3 Pewnie bez skasowania czegoś nie da rady, szkoda że Lion nie ma już opcji wyboru instalacji wersji językowych, tylko wpycha je wszystkie czy chcesz czy nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted February 23, 2012 Author Report Share Posted February 23, 2012 Wydaje mi się, że nie można nic usunąć bo instalator wywali błąd, że czegoś brakuje Nie chcę też kastrować języków. Dzisiaj LIMa nie będzie i jeszcze jakiś czas tak zostanie. Rozpocząłem prace w XCode i właśnie skończyłem dopiero custom views z toolabrem. O modzie MBR dla 10.7.3 wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 oswaldini, A możesz wrzucić choć tymczasową wersję, która przygotuje obraz na DVD+DL 8,5GB... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek202 Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Rozpocząłem prace w XCode i właśnie skończyłem dopiero custom views z toolabrem. Jakbyś miał jakieś pytania, to daj znać, postaram się pomóc, ale uprzedzam guru Obj-C nie jestem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maivo252 Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Jesli przygotuje w ten sposob Liona to jak najlatwiej bedzie mi go zainstalowac (mowa o bootloaderze), nie mam juz jak wypalac plyt mam tylko dysk USB, na ktory moge wrzucic Lion'a , oraz iBoot od Tony'ego, a nie wspolpracuje on chyba z 10.7? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
G431S Posted May 24, 2012 Report Share Posted May 24, 2012 Kurde, mi wywala błąd: Program Lion DiskMaker US nieoczekiwanie zakończył pracę. Jak to naprawić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts