Jump to content

LIM - Lion Image Maker

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 4 weeks later...

Mam pytanie, mam teraz Chameleona i Liona zainstalowanego, ale chce zrobic formata, czy jesli stworze za pomoca tego dysk USB Lion'a, to po instalacji Liona'a bede mogl go normalnie zbootowac? po czym zainstalowac Chameleona etc?

Robilem to wczesniej za pomoca UniBeast, ale nie moge sie cos zalogowac na forum Tonego i konta nowego zalozyc tez nie moge :/

Nie mam juz napedu DVD takze prosze o odpowiedz.

Pozdro

• 1 month later...
  • 1 month later...

Posiadam ASUS'a K53sv na którym mogę odpalić od OS X 10.6.8.

Kupiłem pendriva z Lionem. Bo posiadam, także Snow Leopard'a w wersji 10.6.3 i niestety nie mogę go na ASUS'ie uruchomić. Uruchomiłem pod VMware Mac OS X Lion obraz ISO już utworzyłem. I moje pytanie tutaj się rodzi jak wypalić obraz ? Pod windows'em nie mogę ani przez UltraISO ani przez systemowy program. A VMware nie wykrywa mi pustej płyty.

Pytanie nr 2. Czy LIM tworzy gotowy obraz do zgrania na płytę bez potrzeby doinstalowywania katalogu extra, boot cd, bootloaderów i innych dodatków ??

oswaldini, jest mod MBR dla 10.7.3 - może warto by go dołączyć:

http://blog.nawcom.com/?p=895

Dzisiaj coś wymyślę na 10.7.3

Pewnie bez skasowania czegoś nie da rady, szkoda że Lion nie ma już opcji wyboru instalacji wersji językowych, tylko wpycha je wszystkie czy chcesz czy nie.

Wydaje mi się, że nie można nic usunąć bo instalator wywali błąd, że czegoś brakuje :/ Nie chcę też kastrować języków.

Dzisiaj LIMa nie będzie i jeszcze jakiś czas tak zostanie. Rozpocząłem prace w XCode i właśnie skończyłem dopiero custom views z toolabrem.

O modzie MBR dla 10.7.3 wiem.

• 1 month later...
  • 1 month later...