danveld Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 że też człowiek sam na ten pomysł nie wpadł ja wziąłem śledzia ze starej karty wifi i do tego zmontowałem całość. łapie mi telefony z całej kamienicy teraz chyba:D myszy już się nie zdarza przylagować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
porter_sc Posted March 5, 2012 Report Share Posted March 5, 2012 U mnie tez zasieg idealny a efekt koncowy wyglada tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Ja dopiero dzisiaj znalazłem chwile czasu na swój Apple BT. Nie miałem żadnych diod czy stabilizatorów więc podpiąłem BT normalnie do wewnetrznego USB a napięcie bezpośrednio pod zasilacz PC - pomarańczowy kabel w kostce 24pin ma +3.3V Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 Zrobiłem już chyba 5 albo 6 modułów BT, w załączniku dzisiejsze combo WiFi+BT Polutowane na płytce i przykręcone do adaptera pcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iStig Posted October 23, 2013 Author Report Share Posted October 23, 2013 no no teraz to tylko jeszcze nawierć czwartą dziurę i dołóż kabelek z anteną i będzie wypas, albo kupić gotowy adapter coś jak tu http://www.mfactors.com/mp2w-mini-pci-e-pci-e-adapter-ver-2-2/ od razu z portem USB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 od razu z portem USB Widziałeś do czego służy ten port USB? W przypadku tego co robimy, nie jest w ogóle przydatny. On jest jedynie dla kart mini PCI-E komunikujących się z systemem za pomocą magistrali usb a nie PCI-E. Tak robią jak pamiętam jakieś realteki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iStig Posted October 23, 2013 Author Report Share Posted October 23, 2013 tak, ale chyba wystają tam także 4 piny i myślałem o nich, żeby do nich podłączyć sobie BT i dalej ładnie kabelkiem USB. Oczywiście sztuka dla sztuki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 Fajne adaptery ! Szkoda, że nie ma na tym wewnętrznego USB do wsadzenia Clovera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abzo Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 obiłem już chyba 5 albo 6 modułów BT, w załączniku dzisiejsze combo WiFi+BT Polutowane na płytce i przykręcone do adaptera pcie. tez tak zrobilem z wifi i bluetooth i zacina co jakis czas apple mouse , tez tak masz ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted October 31, 2013 Report Share Posted October 31, 2013 tez tak zrobilem z wifi i bluetooth i zacina co jakis czas apple mouse , tez tak masz ?? No niestety zacina. Albo metalowa buda albo WiFi zakłóca sygnał. Przełożę antenkę za obudowę albo odepne BT od WiFi i rzuce na przód obudowy, powinna być poprawa. U siebie mam BT na przodzie obudowy a WiFi w tyle i jest OK. EDIT: poprawiłem i już nie przerywa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arielvanp Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 Prosze o rozpiske kabli dla mojego bluetootha Kolor kabli bluetooth Zielony Niebieski Szary Czarny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abzo Posted November 8, 2013 Report Share Posted November 8, 2013 No niestety zacina. Albo metalowa buda albo WiFi zakłóca sygnał. Przełożę antenkę za obudowę albo odepne BT od WiFi i rzuce na przód obudowy, powinna być poprawa. U siebie mam BT na przodzie obudowy a WiFi w tyle i jest OK. Tez mam na przodzie antene od bluetooth pod plastikowa obudowa, nie tnie . Czasem sie tylko zdarza lag i niewiem co jest powodem . Jak mialem z tylu to mi lagowalo co chwila, i nie wazne czy na osobnych sledziach czy razem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iStig Posted November 9, 2013 Author Report Share Posted November 9, 2013 Prosze o rozpiske kabli dla mojego bluetoothaObrazek Kolor kabli bluetooth Zielony Niebieski Szary Czarny a jaki to modul (z czego) ? w tym temacie podawalem pinout dla modulu z macbooka pro a1260. W sieci, chyba na IM, byl pinout do jakiegos innego BT, albo koles zle go podal, bo byl na odwrot i dzieki niemu zjaralem jeden modul... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arielvanp Posted November 9, 2013 Report Share Posted November 9, 2013 model bcga1114 , z Macbook Pro 2006 rok A1151 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek415 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Witam, czy taki bluetooth bedzie dobry ? Jeśli tak to jaki jest schemat połączenia http://allegro.pl/apple-macbook-pro-a1226-15-bluetooth-t846-i3682056441.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chacal Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Witam. Chciałbym podbić temat bluetoth. Czy taki moduł A1226 z APPLE MACBOOK PRO 15" będzię odpowiedni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Czy taki moduł A1226 z APPLE MACBOOK PRO 15" będzię odpowiedni Tak, jeszcze będzie działał. Pochodzi z MacBook Pro 3,1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arek415 Posted December 13, 2013 Report Share Posted December 13, 2013 Chacal napisał/a: Czy taki moduł A1226 z APPLE MACBOOK PRO 15" będzię odpowiedni Tak, jeszcze będzie działał. Pochodzi z MacBook Pro 3,1 A wiadomo jak go podłaczyć ? Jeśli tak prosiłbym o taką instrukcję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msmedia Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 swietny pomysl - dzieki, juz szukam Aby nikt nie popelnil tego samego bledu zamieszczam schemat, ktory funkcjonuje mi dla modulu z macbooka pro a1260: Mógłbyś podać schemat obniżenia napięcia na 3,3 V? Kupiłem pod wpływem twojego tutoriala taki sam bluetooth ale nie dałeś schematu połączeń Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted December 17, 2013 Report Share Posted December 17, 2013 Mógłbyś podać schemat obniżenia napięcia na 3,3 V? Kupiłem pod wpływem twojego tutoriala taki sam bluetooth ale nie dałeś schematu połączeń Ciężko tu o jakikolwiek schemat: i na koniec pare slow wyjasnienia podlaczenie tego stabilizatorka - prawa noga wejscie (5V), srodkowa wyjscie (3,3V), lewa masa - oczywiscie patrzac na uklad od strony z oznaczeniami.Kondensatory montujemy miedzy wejsciem i masa, oraz wyjsciem i masa. Jako, ze masa "rozprowadzona" jest po calej plytce, to nie trzeba lutowac kabelka GND modulu BT przy stabilizatorze - wystarczy ze bedzie tam gdzie jest gnd na porcie USB. Oczywiscie wszystko mozna bylo zrobic na jednym porcie, ale nie chcialem miec "wiszacych" elementow, wiec wykorzystalem drugi port do podczepienia stabilizatora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msmedia Posted December 18, 2013 Report Share Posted December 18, 2013 Dzięki za odpowiedź, postanowiłem pójść na skróty i podłączyłem zasilanie z pinów zasilacza. bluetooth został w środku obudowy. Jak dotąd problemów brak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wokie Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Czy wybudzenie ze stanu uśpienia klawiaturą BT czy też myszą BT działa? W/g mojej wiedzy po przejściu w tryb uśpienia tracisz napięcie 3,3V z zasilacza i moduł BT nie jest zasilany, stąd nieaktywny. Jeśli się mylę to proszę o korektę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Zależy jak działa PM na portach USB? W większości przypadków w sleep powinno być podtrzymywane zasilanie... inaczej nie mógł byś wybudzić komputera ani myszką ani klawiaturą.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek202 Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Ale USB jest zasilanie z linii Standby zasilacza. Linie 3.3V, 12V i większość linii 5V nie daje zasilania w stanie uśpienia. Więc podpinając zasilanie Bluetootha do pomarańczowej linii zasilacza wybudzanie nie będzie teoretycznie działać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oswaldini Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Janek juz o tym pisałem chyba nawet w tym wątku. Na gorąco zrobiłem BT pod linie 3.3V z zasilacza i po sleepie nie działało. Po zredukowaniu napięcia z USB wszystko jest cacy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts