Jump to content
Sign in to follow this  
semthex

Lion na N55SF

Recommended Posts

W wolnej chwili przymierzam się do instalacji lwa na takim konfigu:

 

Procesor

Intel Core i7-2630QM (Od 2.00 GHz do 2.90 GHz, 6 MB cache)

Chipset

Intel HM65 Express Chipset

RAM

8192 MB SODIMM DDRAM3, 1333 MHz

Dysk Twardy

750GB Seagate Momentus 7200rpm

Karta Graficzna

nVidia GeForce GT 555M 2048 MB DDR3

Kodek Audio

Intel High Definition Audio

Łączność

Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (10/100/1000MBit), Intel Centrino Wireless-N 1030 (bgn), 3.0+HS Bluetooth

 

Pytanie: z czym mogą być problemy ale już się domyślam że z wifi intela. No i kwestia grafiki?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Optimus=problem, o ile dobrze pamiętam masz zintegowanego HD3000, więc jeżeli zablokujesz nVidie to powinno działać, audio brak danych poczytaj jak sprawdzić chipset dzwięku, lan powinien działać

kext do LAN:

http://www.osx86.net/downloads.php?do=file&id=1637

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panowie, przestańcie mówić że Optimus na Sandy Bridge to problem. Wystarczy ustawić SMBIOS MacBookPro8,1, odpalić GraphicsEnablera z Chimery i HD3000 zaczyna działać. Dedykowaną kartę wyłącza się po to by nie jadła niepotrzebnie energii. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pierwsza próba padła na odpaleniu instalatora, czyli trzeba zacząć sztuczki z -x i -f. Co do grafiki dedykowanej to chodziły pogłoski że apple chce wrocić do nvidii i wtedy problem optimusa też zniknie ale to narazie tylko plotki. W wolnym czasie wrócę do prób.

Share this post


Link to post
Share on other sites
wtedy problem optimusa też zniknie

 

Jedno nie ma związku z drugim ;-)

 

Jak już pisałem - chociażby bodajże MacBook Pro z 2010 roku (rzecz jasna, jeszcze nie oparty na SB) posiada zarówno Intela HD jak i kartę NVIDIa, lecz nie funkcjonują one w tej technologii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

innej opcji nie ma. iBoot nawet w wersji dedykowanej dla HD3000 powoduje że wszystko startuje ale przy ładowaniu z płyty osX następuje restart. Może nie wszystko jeszcze stracone... przy tym konfigu to byłby dość mocny hackintosh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.