iAdasiek Posted March 16, 2012 Report Share Posted March 16, 2012 Witam! Na początek konfiguracja: 1. Płyta główna - Dell Optiplex GX620 2. Procesor - Intel Pentium D 820 (Obsługuje instrukcje SSE2, SSE3), a więcej o procku zaraz. 3. Mostek południowy - Intel 82801GB ICH7 4. Dodatkowy kontroler napędów - chyba nie mam 5. Karta graficzna - nVidia GeForce 210 (ver. DRR2 1024MB) 6. Intel AC'97 Audio Controler 7. Karta sieciowa - Broadcom NetXtreme 57xx Gigabit Controller (nie używam) 8. Wi-Fi - oddzielny modem na USB. Działa w każdej wersji systemu. 9. SATA i ATA (dla OS X jest ATA). SATA nie będzie widoczne, bo będzie tam Windows. 10. Mysz i klawiatura na USB Więc teraz tak: jak się dowiedziałem, to mój procek jest 64 bitowy, ale ma 32 bitowe rozszerzenie pamięci (czy jakoś tak). Więc teraz takie pytanie. Czy da się odpalić z tym procesorem Lion'a, a jeśli tak, to jak (jaki kernel itp.). Jak spróbowałem odpalić Snow'a z flagą -force64, to normalnie działa (teraz z niego piszę). Jeśli chodzi o wersję Lion'a, to na początek, myślę nad iAtkos'em L2. PS: Czy jakieś dodatkowe kexty (nie te którymi odpala się grafikę itp.) będą potrzebne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 2. Procesor - Intel Pentium D 820 (Obsługuje instrukcje SSE2, SSE3), a więcej o procku zaraz. Czy da się odpalić z tym procesorem Lion'a A dało się odpalić Snow/Leo na kernelu Vanilla? Jaki masz NB - może zwyczajnie lepiej zmienić procesor na kompatybilny z OS X. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAdasiek Posted March 17, 2012 Author Report Share Posted March 17, 2012 Pózniej sprawdzę czy ruszy. I co to jest to NB? O ile się nie mylę jest możliwość wymienienia na C2D, ale póki co nie opłaca mi się. Ale jak coś, to jest możliwość modyfikowanego kernela? Mogę na próbę zainstalować Legacy od Nawcom dla SL. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek202 Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 Nie ma modyfikowanego kernela dla Liona. Jeśli musiałeś zmieniać kernel w Snow Leopardzie (chyba uname -a pokaże jakiego używsz), to o Lionie na tym sprzęcie możesz zapomnieć. NB - North Bridge, Mostek północny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iAdasiek Posted March 18, 2012 Author Report Share Posted March 18, 2012 System nie startuje z Vanillą. Jak startuję (qoopz 10.3.0) system z flagą arch_x86_64, to i tak startuje mi w 32 bitowym. Więc jak? Co do NB, to później dopiszę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted March 18, 2012 Report Share Posted March 18, 2012 Jeśli chcesz mieć Lion'a to musisz zmienić CPU na taki z rodziny Core 2 Duo, a będziesz to wiedział jeśli poznasz jaki masz NB i ewentualnie czy producent nie zablokował obsługi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts