KatioMusic 0 Report post Posted November 7, 2013 Witam! Aktualnie jestem szczesliwym posiadaczem systemu Mac OS X, jednak w wersji Snow Leopard (numerek 10.6.8). Naszla mnie mysl instalacji Liona, niestety moj komputer oparty jest o procesor AMD ( ; < ), i nie wiem czy instalacja wyzszej wersji OSX'a bedzie miala jakikolwiek sens, dlatego zalozylem ten temat z nadzieja, ze ludzie ktorzy maja wieksze pojecie na ten temat niz ja, doradza mi co dokladnie zrobic. A wiec oto specyfikacja mojego komputera: CPU: AMD Phenom II x4 3.2GHz 955 BE MOBO: AsRock M3A770DE (AMD 770, AMD SB710) RAM: GoodRam 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 GPU: Radeon HD4890 HDD: WD Caviar Green 7200rpm 32mb cache 500GB Quote Share this post Link to post Share on other sites
iRissen 1 Report post Posted November 7, 2013 Polecam przerzucić się na Intela. AMD=Brak możliwości ruszenia PM co wiąże się z brakiem zarządzania energią. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KatioMusic 0 Report post Posted November 7, 2013 Polecam przerzucić się na Intela. AMD=Brak możliwości ruszenia PM co wiąże się z brakiem zarządzania energią. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że na AMD nie działa Power Management, ale jeżeli na dzień dzisiejszy nie mam możliwości zmiany platformy na Intel'a to jest możliwość instalacji Lion'a czy nie? ...jeżeli tak to w jaki sposób tego dokonać. Quote Share this post Link to post Share on other sites
iRissen 1 Report post Posted November 7, 2013 Owszem. Klucz USB z Lionem + klucz z Chameleonem(podmieniony kernel na AMD).Masz postawiony Mac OS X, więc nie będziesz miał z tym większych problemów. Kernel możesz pobrać z : http://www.osx86.net/files/file/443-kernel-lion-10-7-4-5-for-amd-x86-64-bit-update-3/ Poradnik do przygotowania klucza z Lionem i Chameleonem: http://hamac.pl/topics45/instalacja-lio ... vt5746.htm Daj znać jak poszło Quote Share this post Link to post Share on other sites
KatioMusic 0 Report post Posted November 9, 2013 Udało mi się zainstalować Liona, właśnie teraz z niego piszę, mam tylko jeden dokuczliwy według mnie problem, mianowicie scroll w myszce działa odwrotnie. Jeżeli przesuwam nim w górę to strona przesuwa się w dół, a jeżeli przesuwam w dół to strona w górę, co należy zrobić, żeby usunąć ten problem? Jakieś kext'y? (Klawiatura pod PS/2, mysz USB) Quote Share this post Link to post Share on other sites
iRissen 1 Report post Posted November 9, 2013 Wystarczy prosty programik Scroll Reverser. Quote Share this post Link to post Share on other sites
patry6123 2 Report post Posted November 9, 2013 zmieniasz to w ustawieniach systemowych, chyba przewijane naturalne 1 juniorjpdj reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites