patS_ Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 hej... może jest tu mądra głowa która mi wyjaśni jak wyliczyć wartość Buffer w dsdt? że by nie było daję przykład i tak: w dsdt: oryginalna sekcja (podejrze nazwa była: Dell Wireless DW1490 - bo z edytowałem to): "model" Buffer (0x13) { "Dell Wireless DW1490" }, i nazwa była dobrze wyświetlana. natomiast po edycji: "model" Buffer (0x13) { "Broadcom BCM4324" }, wyświetlana nazwa to: Broadcom BCM4324,, - a nie powinno tego być tych dwóch przecinków. więc jak wyliczyć dobrą wartośc "Buffer" czy może zrobi za mnie to kompilator? bo np (tak mi sie zdaje) Buffer w: "device-id", Buffer (0x04) { 0x12, 0x43, 0x00, 0x00 } równa się cztery bo jak by każda wartość jest odzielona przecinkiem i są ich cztery. jeśli jestem w błędzie proszę mnie poprawić. dziękuje bardzo za wszelką pomoc i pozdrawiam bardzo serdecznie z góry patS_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MKjanek32 Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 Jak wpiszesz wszędzie 0x0, to kompilator sam wyliczy, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts