Jump to content

Marginesy przy bootowaniu Clover/ładowanie OSX - monitor rozpoznany jako TV

Recommended Posts

Powtórz wszystko od początku, sprawdź czy wgrałeś właściwy folder, w właściwe miejsce, czy masz naprawione uprawnienia oraz czy zrobiony został restart.

Jeszcze nie natrafiłem na monitor który na którym by nie zadziałał ten trik i ze wszystkich pozbyłem się TV - nawet z monitorów 4k. 

• 1 year later...

Uprawnienia są dobre, jednak nie rozumiem "usera:grupę root:wheel"? Rozumiem że chodzi o wykonanie jakiejś komendy mającej związek z uprawnieniami do plików i folderów? Wersja systemu 10.12.2, a folder Overrides musiałem stworzyć ręcznie (zrobiłem to przez Finder). 

Ok już ogarnąłem, chodzi o komende chown  :D Teraz wydaje się od tej strony być już wszystko dobrze, ale dalej nie wydaje się to działać :/ 

post-4660-0-50099300-1484254699_thumb.png

Sprawdź czy na pewno wrzucasz pliki w właściwe foldery.

Do Yosemite (10.10.x) wrzucało się do: /System/Library/Displays/Overrides

Od El Capitan (10.11.x) wrzuca się do: /System/Library/Displays/Contents/Resources/Overrides

Jeśli ręcznie zakładałeś folder "Overrides" to znaczy, że wgrałeś w złe miejsce. Ten folder jest w systemie i już zawiera wiele plików obejść dla różnych monitorów. 

Sprawdź czy na pewno wrzucasz pliki w właściwe foldery.

Do Yosemite (10.10.x) wrzucało się do: /System/Library/Displays/Overrides

Od El Capitan (10.11.x) wrzuca się do: /System/Library/Displays/Contents/Resources/Overrides

Jeśli ręcznie zakładałeś folder "Overrides" to znaczy, że wgrałeś w złe miejsce. Ten folder jest w systemie i już zawiera wiele plików obejść dla różnych monitorów. 

Ha, teraz działa perfekcyjnie po wgraniu na właściwe miejsce w 10.12.2 !

Dodatkowo pojawiło się 

post-2912-0-56808600-1484294193_thumb.png