danielosx86 Posted November 21, 2015 Report Share Posted November 21, 2015 Nie działa tylko na Dellach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyssp Posted November 21, 2015 Report Share Posted November 21, 2015 Chodziło mi o rozwiązanie tego konkretnego problemu co w cytacie, bo mój monitor też jest wykrywany jako TV. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted November 21, 2015 Report Share Posted November 21, 2015 Działa na każdym monitorze, jeśli ma opisany problem. DELL był jedynie przykładem, ponieważ dość często na tych monitorach ten problem występuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyssp Posted November 21, 2015 Report Share Posted November 21, 2015 No niestety u mnie nie działa, ciągle jest wykrywany jako tv :c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 Powtórz wszystko od początku, sprawdź czy wgrałeś właściwy folder, w właściwe miejsce, czy masz naprawione uprawnienia oraz czy zrobiony został restart. Jeszcze nie natrafiłem na monitor który na którym by nie zadziałał ten trik i ze wszystkich pozbyłem się TV - nawet z monitorów 4k. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyssp Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Hmm, po ponad roku jednak nadal mnie to męczy Zrobiłem wszystko raz jeszcze, dokładnie wszystko sprawdzając, restartując, odpinając i przypinając monitor (DP, podpięty pod GTXa) - nic. Załączam screena, a nuż to pomoże... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Która wersja systemu? Uprawnienia do folderu i pliku zmienione na 755 i usera:grupę root:wheel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyssp Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 Uprawnienia są dobre, jednak nie rozumiem "usera:grupę root:wheel"? Rozumiem że chodzi o wykonanie jakiejś komendy mającej związek z uprawnieniami do plików i folderów? Wersja systemu 10.12.2, a folder Overrides musiałem stworzyć ręcznie (zrobiłem to przez Finder). Ok już ogarnąłem, chodzi o komende chown Teraz wydaje się od tej strony być już wszystko dobrze, ale dalej nie wydaje się to działać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
314TeR Posted January 12, 2017 Report Share Posted January 12, 2017 Sprawdź czy na pewno wrzucasz pliki w właściwe foldery. Do Yosemite (10.10.x) wrzucało się do: /System/Library/Displays/Overrides Od El Capitan (10.11.x) wrzuca się do: /System/Library/Displays/Contents/Resources/Overrides Jeśli ręcznie zakładałeś folder "Overrides" to znaczy, że wgrałeś w złe miejsce. Ten folder jest w systemie i już zawiera wiele plików obejść dla różnych monitorów. krzyssp 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lulek2007 Posted January 13, 2017 Report Share Posted January 13, 2017 Sprawdź czy na pewno wrzucasz pliki w właściwe foldery. Do Yosemite (10.10.x) wrzucało się do: /System/Library/Displays/Overrides Od El Capitan (10.11.x) wrzuca się do: /System/Library/Displays/Contents/Resources/Overrides Jeśli ręcznie zakładałeś folder "Overrides" to znaczy, że wgrałeś w złe miejsce. Ten folder jest w systemie i już zawiera wiele plików obejść dla różnych monitorów. Ha, teraz działa perfekcyjnie po wgraniu na właściwe miejsce w 10.12.2 ! Dodatkowo pojawiło się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts