Jump to content

WIFI+Bluetooth PCI-e

Recommended Posts

Dzięki panowie za info. Chyba wymienię niedawno zakupione Apple Wifi z MacBook'a na to nowsze iMac'owe WiFi+BLE.

Jak ktoś może, to niech rzuci jeszcze linkami gdzie obecnie najtaniej są te BT z iMac (mogą być Chiny lub UK) z przesyłką do PL sobie poradzę 

• 4 weeks later...

Karta ASUSa o oznaczeniu PCE-AC66 jak pamiętam jest na tym samym chipie.

Sterowniki do pobrania stąd:

http://www.asus.com/Networking/PCEAC66/HelpDesk_Download/

Pobierz najnowsze "utilities" - wypakuj (TYLKO NIE INSTALUJ) i do zainstalowania sterownika wskaż folder gdzie wypakowałeś instalację.

Pobierz najnowsze "drivers" - wypakuj (TYLKO NIE INSTALUJ) i do zainstalowania sterownika wskaż folder gdzie wypakowałeś.

• 1 month later...

U mnie niestety bluetooth rozłącza losowo klawiaturę i mysz, pomaga reset komputera. Czasami kila razy dziennie. Internet po  Wi-Fi działa bez problemu. Baterie naładowane , antena bluetooth bardzo blisko klawiatury i myszy. Podejrzewam USB, ale nie mam pojęcia co jeszcze można zrobić z USB. W Clover  mam ustawione 

1.-gux defer usb2

2.-gux no idle

Karta to Broadcom BCM94360CD BCM4360CD mini PCI-E

U mnie niestety bluetooth rozłącza losowo klawiaturę i mysz, pomaga reset komputera. Czasami kila razy dziennie. Internet po  Wi-Fi działa bez problemu. Baterie naładowane , antena bluetooth bardzo blisko klawiatury i myszy. Podejrzewam USB, ale nie mam pojęcia co jeszcze można zrobić z USB. W Clover  mam ustawione 

1.-gux defer usb2

2.-gux no idle

Karta to Broadcom BCM94360CD BCM4360CD mini PCI-E

Rozdzieliles wifi anteny od bluetootha ?

Ja mam na przodzie obudowy antene bluetooth na tyle do wifi wszystko jest ok.

http://www.ebay.com/itm/BCM94360CD-BCM94331CD-to-PCI-e-1X-Adapter-for-hackintosh-and-PC-/231370068228?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35debb1104 czy jak kupię konkretnie z tej aukcji kartę wifi + bt to wszystko będzie mi działać w sensie karta, adapter który jest dołączony i te anteny? czy lepiej coś z innej aukcji? chodzi mi o system yosemite