Jump to content

problem z app store i itunes po zainstalowanie 10.9.5


musimisie
 Share

Recommended Posts

Witam,
Próbowałem znaleźć odpowiedź na mój problem na forum ale bez skutku.
Właśnie zrobiłem update z 10.9.4 do 10.9.5 drivery zainstalowałem nowym multibeastem i prawie wszystko działa:/
1. Przy logowaniu się do app store dostaje taki komunikat: "Your device or computer could not be verified. Contact support for assistance."
2. Przy odpalaniu iTunes (myślę, że to jest powiązane z pierwszym punktem) taką informacje: "An unknown error occurred (-50)

3. Zauważyłem też, że po wyłączeniu komputera dyski zewnętrzne, które są podpięte cały czas działają.

4. Porty USB 3.0 też przestały się spisywać, dyski potrafią się same odłączyć, albo być zupełnie nie widoczne.

Komputer jest tak skonfigurowany:
-płyta Gigabyte GA-Z77X-UD5H

-Intel Core i7-3770 Quad Core

-Gainward GeForce GTX 660Ti

-systemowy SSD Samsung EVO

-ram Kingston 1600MHz

-modem TP-Link TL-WDN4800 450Mbps

 

5. Z wcześniejszych problemów które zauważyłem i nadal występują to: w momencie wysyłania dużych plików wetransferem albo uploudowaniem filmów na vimeo, sieć w całym domu diametralnie spowalnia, nie ma tego problemu gdy uplouduje na innym komputerze.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc merytoryczną:) 

Link to comment
Share on other sites

Heh poradziłem sobie przed chwilą z iTunes i app store. Clover już mi się gdzieś przewinął. Rozumiem, że twierdzisz, że system będzie stabilniejszy i może zniknie problem, z dyskami i mulącym internetem?
Sugerujesz, żeby przeinstalować cały system, czy wgrać odpoczątku drivery z Clovera?
pozdrawiam i dzięki za szybko reakcje. Jakby ktoś miał taki problem jak ja to po zainstalowaniu (w multibeast) Network > Intel > AppleIntel oraz Disk >TRIM Enabler > 10.9.4+  jest już dobrze.

Link to comment
Share on other sites

przeczytałem forum i tutoriale, ale nie jestem wstanie stworzyć klucza z instalką i cloverem. w odpowiedzi zawsze to samo:

sudo: /Applications/Install OS X Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia: command not found . Moze to jest powiązane z tym ze mam juz zainstalowany 10.9.5

Link to comment
Share on other sites

naprawdę... pobrałem ją jakąś godzine temu.
dostaje dokładnie taką komendę:
 

musimisie$ sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app --no interaction

Password:

sudo: /Applications/Install OS X Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia: command not found

Jans-Mac-Pro:~ musimisie$

 

Robiłem to na różne sposoby, kopiowanie do terminalu gotową fraze, ale też manualnie wszystko przerzucałem. :(
Przypuszczam, że to albo musi być coś banalnego, czego się poprostu nie zauważa, tylko, że naprawdę przeszperałem hamac.pl i tonymacx

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.